БАБХ вече официално контролира товаро-разтоварни дейности на ''Капитан Андреево''

OFFNews Последна промяна на 05 август 2022 в 21:08 1946 2

ГКПП

Снимка Архив

Капитан Андреево

Българската агенция по безопасност на храните разшири обхвата на дейността си, като включи товаро-разтоварните дейности в официалния си контрол, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Така БАБХ се съобразява с определение на Върховния административен съд за установена липса на нормативна и административна регулация за извършване на тази дейност като част от официалния контрол на ГКПП "Капитан Андреево".

Физическите проверки и проверките за идентичност на граничния пункт на животни и стоки, които подлежат на фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол, както и контролът на продукти от неживотински произход, включително лабораторни изпитвания и анализи, ще се извършват от БАБХ с осигурени от контролния орган съоръжения за разтоварване, отваряне и преглед.

Служителите от отдел ГИП "Капитан Андреево" ще осъществяват товаро-разтоварването на транспортните средства, когато е необходимо да се осигури достъп до пратките за извършване на проверка по официалния фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол.

При разширяването на дейностите по официалния контрол, БАБХте взема предвид необходимостта от предприемане на спешни мерки за опазване на обществения ред на ГКПП „Капитан Андреево“, както и защита на високия обществен интерес, относно осигуряването на безопасни храни, внесени от трети страни в рамките на Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-160

2

редовно четящ

06.08 2022 в 17:47

Абе то и в БАБХ трябва една здрава метла! Но все отнякъде трябва да се почне.

315

1

Krasimir T.Georgiev

06.08 2022 в 07:42

Един жесток удар срещу статуквото и т.н. Сега ще започне строителството на три моста на Дунав, със спестените пари.
Браво на борците с корупцията. Щастливият живот започва от КПП-то.