Азиатските инвеститори в елинпелинския Лас Вегас поканени от Лупи

OFFNews 17 април 2014 в 12:29 3744 5

Стивън Ло с червената фланелка на ЦСКА
Стивън Ло с червената фланелка на ЦСКА

Над 1.5 млрд. евро ще инвестират група азиатски милиардери в мащабен туристически проект край София. Проектът „Света София“, за който OFFNews писа, ще се намира между селата Мусачево и Равно поле, край Елин Пелин.

Инвеститорите са били поканени от собственика на ЦСКА Александър Томов (популярен с прякора Лупи от времето на политическата му кариера, когато оглавяваше българската евролевица – бел.ред.), съобщи "Капитал". Томов е присъствал и при представянето на проекта в качеството на миноритарен акционер.

Сега едноличен собственик на дружеството инвеститор Bulgaria Development Holdings Ltd е популярният китайски милиардер Стивън Ло. В дружеството обаче ще се включат още богати азиатски бизнесмени от Малайзия, Сингапур и др.

Планираната инвестиция касае обща площ от 1500-2000 дка. Строежът трябва да започне през юни и да продължи близо три години.

Идейният проект за курорта предвижда два луксозни хотела с общо 4000 стаи, конферентен и изложбен център, най-големия закрит целогодишен аквапарк в Европа, молове с традиционни български стоки, световни и азиатски марки, детски център, театър, концертна зала, в която да гостуват световно известни музиканти и спортисти, изкуствено езеро, ботаническа градина с български рози, параклис и център за сватби.

Стивън Ло е популярен и у нас като спонсор на футболния клуб ЦСКА. През есента на 2013 г. шефът на надзорния съвет на армейците Александър Томов съобщи за договор за сътрудничество с бизнесмена, който е собственик на китайския отбор „Саут Чайна”.

В специално видеообръщение Стивън Ло позира с фланелка на ЦСКА с номер 9 и неговото име на гърба. Бизнесменът е роден в Хонконг през 1959 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови