Аврамова: Санирането по новата програма ще е без доплащане от хората

OFFNews 05 ноември 2020 в 08:56 4727 2

Санирането по новата програма за енергийна ефективност ще е безплатно за хората - те няма да участват със съфинансиране. 

То ще е 5 или 10%, но ще бъде поето по други механизми, заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по Нова тв. Разработват се 4 варианта, уточни Аврамова, като коментира стълба "Зелена България", част от Европейската програма за възстановяване и устойчивост. 

Няма безплатни дейности. Енергийната ефективност включва изолация, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив. Тази програма ще включва и интелигентни решения – възобновяеми източници на енергия, обясни Аврамова. 

За нас е ясно, че хората, ако трябва да извадят дори 5 или 10 лв. от джоба си, винаги ще има в един вход някой, който да блокира изпълнението на програмата. А ние не искаме тя да бъде блокирана, каза още министър Аврамова. 

Програмата трябва да стартира през април, като първите 2 години ще бъдат договорени голяма част от средствата, обясни Аврамова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

05.11 2020 в 17:51

Всичките пари са от хората, демек от всички нас. Дори някой да не попада в тая измислена програма за саниране, той пак ще плаща. При това на нереално високи цени със стотици проценти над пазарните.

3021

1

Котарак

05.11 2020 в 10:17

Това естествено няма да ви спре да крадете, мили тулупи от ГЕРБ!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!