Аудиозапис от днес с капитана на Царевна: Корабът не е превземан, не е под обстрел, няма външни лица

OFFNews 11 април 2022 в 13:39 6972 9

На борда на блокирания вече над месец край Мариупол кораб със 17 български моряци няма чужди лица, а информацията, която се разпространява, че е превзет, е фалшива.

Собственикът на кораба "Царевна" и управител на фирма Naviborn Даниел Стефанов изпрати на OFFNews и други медии аудиозапис със свои разговори с капитана Павел Павлов и двама моряци на българския кораб, проведени днес.

По този начин той опровергава фалшивата новина, тиражирана първо от ТАСС, че корабът е бил превзет от украинските националисти от полк Азов, които били взели моряците за заложници.

Стефанов моли да не се спекулира излишно по темата с оглед безопасността на екипажа и обещава при наличието на нова инфорамция незабавно да информира обществеността.

От записа стават ясни датата и часът на разговора – 11 април, малко след 10 часа сутринта. 

"На борда нямаме чужди лица, тази новина, която се е разпространявала по медиите абсолютно не отговаря на никакви истини. На бора няма никакви чужди лица, нито сме били заплшавани, от някоя от страните. (...) Здрави сме, има храна, има и вода - даже бутилирана имат хората за 10-15 дни. Бих казал, че в тея условия наоколо, тези, при които живеем, са луксозни. Нямаме ограничения и имаме покрив над главата си. Водят се военни действия в район, който вече е по-отдалечен от кораба. По-спокойно гледаме на нещата, гледаме да се справяме, да поддържаме кораба в нормално положение", каза кап. Павел Павлов. 

Моряците се надяват, че няма да има поражения върху плавателен съд от случайни попадения. Мотористът на кораба Радослав Стоянов също потвърди пред собственика на "Царевна", че всичко е наред и корабът не е под обстрел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

10

офф бее

12.04 2022 в 09:26

Гаспачо, излез на двора и свърши някаква полезна работа.
Ако аз ти плащах за фалшивите новини, нямаше да вземеш и копейка! Нещастник!

2550

9

alfakentavur

12.04 2022 в 00:07

До продалата се в копейки на Путлер змия. Показваш поредно невежество, освен и неграмотност. Алфа е звезда. Първата от съзвездие Кентавър. В съзведията зведите са алфа, бета, гама и т.н. по гръчката азбука.
Дължиш ми 10 000 рубли за урока.

Корабите не са на пристан, а на около 900 метра навътре в морето. То се вижда във всички репортажи снимки. И няма друг кораб толкова близо. Да не говорим, че да видиш проснати на палубата на кораб хора трябва да си на доста по-високо място особено от разстояние.

Поредните фалшиви новини. Програма Время на Первий Канал бил гледал. Хахахахаха. На какъв телевизор я гледа? На руски с дървена кутия, транзисторни лампи и тежаш 50 килограма ли? С антена направена от диск за циркуляр.

Ясно е, че парите свършват и НСССР вече може да плаща само на по-нискоинтелигентни хора. Но поне се старай малко повече.

2550

7

alfakentavur

11.04 2022 в 21:34

По какво се познават измислици и фалшиви новини като на Gazpatcho:

По логически грешки и напълно нелепи твърдения.
Висши офицери на НАТО били там като инструктори.
Инструкторите са най-вече сержанти, лейтенанти, най-много капитани (в редки случаи).

Представям си как генерал тича с войниците на плаца, после им показва как се зареждат оръжията и как се стреля и т.н. Това наистина е основна дейност на полковници и генерали.

Баси. Сега проверих. Инструктор дори на расийски език се пише с О накрая. Тези путлерови "просветители" защо такива елементарни думи не знаят?

4164

6

Egocentric Eccentric

11.04 2022 в 19:36

Независимите медии, от които е взета информацията на Gazpatcho са най-вече независими от обективната реалност и здравия разум.

-60

5

офф бее

11.04 2022 в 19:08

Гаспачо, прост си като доматена супа. Заклевам се...

700

4

Gazpatcho

11.04 2022 в 19:05

През последната седмица от Киев бяха пратени 4 хеликоптера за да откарат от обсадения Мариупул
няколкото висши офицери на НАТО, които са се намирали
там като инструктури.
Но нито един от тях не успя да достигне до целта и изпълни задачата си. За това ръководството в Киев решило да ги изкара през морето от обсадения и разрушен град.
След като единствено българите на са слезли на брега,
най-вероятно е натовците да се крият някъде в кораба.
Явно смятат с негова помощ и съдействието на нашия персонал да отплават в открито море, като направят опит да пробият морската блокада и се докопат до българския или румънски бряг !
Справка:
Информацията е взета от чужди и независими медии
в периода от 10-11 април 2022 година


-60

3

офф бее

11.04 2022 в 15:52

Ама той от тогаз ли един такъв тревожен, кахърен...гледам го аз, че не е наред нещо... Агресивен леко, оглежда се постоянно, мишок малко... Пъчи се, ама нифелен един, болнав такъв, а то от тревожност било... И лъже... Ама що лъже постоянно туй момче бе?! Щот тревожно ли?
Ни е убава таз рабута, да знайти...

4164

2

Egocentric Eccentric

11.04 2022 в 13:49

Копейкин просто "се тревожел", защото баща му бил моряк и "помни как майка му стояла до телефона", разправяше милия докато Волгин му държи "микрофона"

4164

1

Egocentric Eccentric

11.04 2022 в 13:47

Не бе и Копейкин и Волгин хиляда пъти казаха "дано да не е истина" и че "само били чули от някъде" докато повтаряха тази лъжа в ефира на БНР многократно.