"Атака" препоръча възродителен процес на Генка Шикерова

OFFNews 11 декември 2013 в 09:29 19690 91

Илиан Тодоров
Илиан Тодоров

 

Депутатът от "Атака" Илиан Тодоров препоръча на водещата на bTV Генка Шикерова да смени - по думите му - небългарската си фамилия със Захариева.

Това стана по време на зрелищен телевизионен дебат в сутрешния блок на bTV, където Тодоров бе поканен да обясни какво са правили в Куба народни представители от "Атака" начело с партийния лидер Волен Сидеров.

Илиан Тодоров се разгневи от въпросите на водещите, след като не можа да даде убедително обяснение с каква цел е било пътуването и защо Сидеров е сниман на плаж във Варадеро в дни, в които парламентът у нас заседава извънредно по бюджета и други важни законопроекти. Кадърът бе разпространен вчера и така стана ясно за екзотичното посещение на атакистите.

Тодоров обяви "визитата" за работна, но правена на лични разноски. Целта й била изследване на колониализма. На него лично тя му струвала 2500 лева. "Работното посещение" обаче не бе обявено нито от пресцентъра на НС, нито от партийната пресслужба. 

Депутатът от "Атака" разказа, че в Куба са имали важни срещи, посетили парламента, запознали са се с добрата социална система на страната, показа и протоколна снимка. Били на много места. Той обаче не си спомни кои точно, защото бил за пръв път в тази държава и не ги разпознал.

"Къде изследвахте колониализма и липсата на такъв освен в Хавана? Вие в какво състояние сте били, че да не помните?", попита Шикерова.

"А вие в каква телевизия работите, че задавате такива въпроси? Американска, еврейска, турска? Да ви наричам ли Цукерберг?", бе отговорът на Тодоров. "Заповядайте на работа в българската телевизия Алфа, но ще трябва да смените името на Захариева", на два пъти заяви Тодоров в опит да измести неудобните въпроси.

Той не си спомни и да е бил във Варадеро.

След като Шикерова му припомни за снимката на Волен в курорта, Тодоров контрира: "Госпожо Цукерберг, вие да не сте ходила във Варадеро? Това може да е Созопол може и Обзор да е."

На края на разговора атакистът препоръча на водещите на питат Борисов на чии разноски е бил в Израел.

Депутатката Деница Гаджева от "Атака" пък се включи разгневена по телефона в сутрешния блок на Нова телевизия, че може да даде по-хубави плажни снимки на Сидеров от българското Черноморие.

На въпросите защо и с какви средства "Атака" са били в Куба, Гаджева отговори подобно на колегата си Тодоров: работно посещение, платено с лични средства.

Депутатката възхвали хубавата фигура на своя лидер Сидеров: "Волен Сидеров може да си позволи да ходи на плаж просто защото изглежда доста добре за възрастта си за разлика от тюлена Борисов, който не може да си го позволи, или от Искра Фидосова.”

„Много хора го харесват и ще продължават да го харесват”, заяви Гаджева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!