Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

Асоциация събира пари за безплатен център за деца аутисти

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2015 в 17:32 4117 1

Сдружение "Асоциация Аутизъм“ събира средства за разширяване на Центъра за работа с деца от аутистичния център „Дъга“, за да могат центъра да посещават безплатно по 50 деца на ден.

В момента центърът работи ежедневно с 25 деца. С допълнителните средства ще може да се изгради и оборудва допълнително сензорна зала за ерготерапия, зала за музикотерапия и помещение за групова специализирана терапия, като по този начин ресурсът на центъра ще се удвои. 

Постоянството при работата с деца с аутизъм е от изключително значение за тяхното развитие. Центърът е безплатен, което ще позволи в него да идват и деца, чиито семейства не могат да си позволят ежедневна терапия, обясни пред OFFNews Христина Бабалова – член на Сдружението и майка на дете с аутизъм.

Планираме да се обърнем за помощ от президента Росен Плевнелиев – в лично качество или като патрон на „Българската Коледа“, за помощ за разширяването на центъра, допълни Бабалова.

Всеки, който иска да помогне за разширяването на Центъра, може да направи това чрез:

Сдружение „Асоциация Аутизъм“

Банка ДСК, Клон „Батенберг“

IBAN: BG59STSA93000004098345

BIC: STSABGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2016 в 17:50

От няколко дни кампанията има собствена интернет страница, която все още не е съвсем готова. Надяваме се скоро (до няколко дни) поне българската версия да бъде готова. Адреса страница е
http://autism-duga.info

Благодарим на OFFNews, че забелязаха и отразиха нашата инициатива.