Арестуваха шестима каналджии, ограбили мигранти

OFFNews 07 май 2016 в 14:42 4128 0

Гранични полицаи от Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово арестуваха каналджии, ограбили нелегални имигранти, съобщиха от МВР. 

Полицаите установили в района на с. Факия, общ. Средец, турско семейство – мъж, жена, момче и момиче, които нямат регистрирано влизане в страната. Граничарите разкрили, че четиримата са преведени незаконно от каналджии през турско-българската граница в района на с. Горно Ябълково.

Турските граждани разказали, че непосредствено след границата те заплатили на каналджиите. Веднага след това обаче към каналджиите се присъединили още няколко мъже, които нападнали семейството и го ограбили - отнели им мобилни телефони и всичките им пари, като става въпрос за голяма сума.

Незабавно е проведена гранично-полицейска операция в района на с. Факия. В гориста местност граничарите задържали шестима мъже. Те са от района на град Средец и от Сливенска област. У тях са намерени мобилен телефон на турското семейство и част от ограбените пари.

Шестимата нападатели са задържани в ГПУ-Средец. Образувани са три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.

В петък служители от Гранично полицейско управление-Елхово са задържали в близо до границата в землището на с. Голям Дервент и 35-годишен каналджия от Търговище и 22 незаконни имигранти без документи, представящи се за сирийци. Уведомена е районната прокуратура. През изминалото денонощие са предотвратени 8 опита за нарушение на българо-турската граница на 170 незаконни имигранти в зоните за отговорност на ГПУ-Свиленград, ГПУ-Малко Търново и ГПУ-Средец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови