Актьори влизат в училищата, преобразени като Вазов, Ботев и Стоянов

OFFNews 28 февруари 2015 в 13:21 3418 1

Нетрадиционен урок по родолюбие подготвя Министерството на младежта и спорта по повод Националния празник на България - 3 март.

В инициативата ще се включат актьорите Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов и Валентин Танев, съобщиха от ведомството. 

Преобразени като Иван Вазов, Христо Ботев и Захари Стоянов актьорите ще влязат на 4-ти март в три софийски училища, за да пресъздадат на живо част от историята ни като разкажат на децата защо отбелязваме 3-ти март.

Тримата ще представят интересни фрагменти от живота на своите герои и тяхната саможертва в името на България. Инициативата се реализира съвместно със столичен район „Студентски“.

"Целта е да се провокира националното самосъзнание на децата. Чрез срещата с историческите личности те ще могат да се докоснат до героичното ни минало, да изживеят патриотичния дух и националното достойнство на поколения българи. Ще разберат смисъла на думи като „чест“, „посвещение“ и „непоколебимост“ и ще почерпят пример, който ще пазят вечно в сърцата си", съобщават от Министерството на младежта и спорта.

Актьорите ще посетят на 4 март, първият учебен ден след празниците, СОУ „Петко Каравелов“ в жк. "Дървеница", СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“, район "Изгрев" и ОУ „Симеон Радев“ в жк. "Младост – 1А".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови