Вход свободен в музеите и галериите на 3 март

ОFFNews 26 февруари 2015 в 14:40 22700 1

НИМ.
НИМ.

По случай Националния празник на България – 3 март, входът в общинските музеи и галерии в София ще бъде свободен.

Софийската градска художествена галерия, галерия-музей „Дечко Узунов”, музеят под базиликата „Св.София”, парк музей „Врана”,  столичният зоопарк, и др. ще отворят врати безплатно за гражданите и гостите на столицата.

Националният исторически музей (НИМ) също ще отвори вратите се безплатно от 09:00 до 17:30 часа. Първите десет посетители ще получат подарък - книгата „За кожата на едно ченге“ на директора на НИМ Божидар Димитров с негов автограф.

Останалите ще могат да си закупят книгата от щанда на музея.

Националният военноисторически музей ще представи специална изложба „Трети март - три войни - три съдби". Посетителите ще могат да я разгледат не само безплатно, но и единствено в този ден. Изложбата представя съдбата на три офицерски фамилии, в която се оглежда почти век национална история.

По повод празника вход свободен е обявен и във филиалите на НВИМ във Варна – Военноморски музей и Парк-музей на бойната дружба 1444 г., както и в Музея на авиацията – Пловдив.

Историческият музей „Искра" и Художествена галерия - Казанлък също отварят вратите си, както и историческите музеи в Благоевград и Бургас. Морският град също така ще допусне безплатно посетители и в своите етнографски, природонаучен и археологически музеи.

Очаква се повечето държавни музеи и галерии в страната да бъдат отворени за посетители на 3 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови