Quantcast

Ако скочи токът, ще вдигнат енергийните помощи

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 15:54 1191 1

Йордан Христосков

"Дефицитът в бюджета на Министерството на труда и социалната политика е 50 млн. лева. В това число не влизат извънредните плащания към пострадалите от наводненията хора."

Това обяви социалният министър и вицепремиер Йордан Христосков, който посети днес Пазарджик.

Необходими са допълнително 35 млн. лв. за изплащането на социални помощи до края на годината. „Това се дължи главно на повишаване броя на хората с увреждания и майките-студентки, които получават еднократна помощ при раждане в размера на 2880 лв.“, поясни министърът.

Недостигът по мерки за заетост, които социалното министерство изпълнява, е 10 млн. лв. Необходими са 5 млн. лв. за финансиране до края на годината на национална програма „Сигурност“ и 5 млн. за европейската инициатива „Гаранция за младежка заетост“.

Ако цената на тока се увеличи от 1 октомври тази година, ще се увеличи и стойността на енергийните помощи, обеща вицепремиерът.

Министър Христосков съобщи, че се очаква около 49 хиляди първокласници да получат еднократна помощ от 250 лв. „До момента са подадени 39 хиляди молби за този вид подпомагане.

Над 20 хиляди са изплатени, а до края на седмицата ще бъдат наредени парите и за останалите, чийто молби са одобрени“, поясни министърът.

Той напомни, че социалните служби продължават да приемат молби за еднократната финансова помощ за първокласниците до края на месеца.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2014 в 13:00

Значи за мангалите помислихте, ще им вдигнете парите за безделието още, а за данъкоплатеца по-висок ток? Е това как се нарича? Режете от заплатите на хората за да хранят мангалите и на всикото от горе ламтите за още. Ще ви бесят по дърветвта редом с черните скоро, случките в Украина ще ви се сторят детска работа....