Quantcast

"Ако ограничим нашите свободи, значи терористите са победили"

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2015 в 19:27 2822 6

"Ако ограничим нашите свободи, значи терористите са победили, това е тяхната цел", каза  френският посланик в София Ксавие Лапер дьо Кабан пред bTV.

Според него целта на терористите е хората да се страхуват. По думите му първоначално парижани ще са изплашени, но постепенно ще се завърнат към нормалния живот, защото „ако живееш в непрекъснат страх, това не е живот”.

„Лека по лека разбрах, че това не е само един атентат, а истинска атака”, припомни си Кабан.

Посланикът добави, че е бил много изненадан и развълнуван от реакциите в България за случилото се във френската столица.

„Много хора дойдоха в посолството да оставят цветя, вчера имаше една малка церемония пред посолството, имаше много хора по улицата”, каза Кабан. Според него тази реакция доказва, че това, което се е случило на парижани, се е случило и на българи.

Той добави, че страните членки на Европейския съюз, които са разположени по трасето на нелегалните мигранти, трябва да контролират потока от хора и в двете посоки. „С България работим добре, имаме добър обмен на информация”, допълни Кабан.

Посланикът не пропусна да коментира и негативното отношение, което се появява спрямо нелегалните мигранти.

„Не знам защо тук и в други страни смятат, че тези хора представляват опасност – като че ли мигрантите идват с нож между зъбите и искат само да ни убият. Това не е така, това са хора, които или искат по-добър живот, или са истински бежанци, защото бягат от страната, в която има война”, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 20:30

Ваше Превъзходителство господин посланик,
ако хората в Париж не живеят в страх (непрекъснат или прекъснат), значи са глупаци. Страхът е достатъчно мотивираща сила за съпротива. Научете тези "смелчаци", които не се страхуват, че работата е сериозна и истинска. Че няма място за голо безстрашие, че трябва да грабнат оръжие и да нападат. Забележете - не да се отбраняват. Направете либерален закон за притежаване на лично оръжие и го рекламирайте. Защото срещу вас/нас има цивилни въоръжени и вие/ние също трябва да въоръжим нашите граждани. Ако не сте забелязали - във война сме. Стига с левичарски лозунги за "хора, които искат по-добър живот"
Защото Париж не е само столица на Франция. Той е и моя столица, въпреки че никога не съм бил там.

16.11 2015 в 09:53

Ако умират по 200 човека за да протече някаква мисъл в празните глави на германци и французи и да почнат да разбират какво трябва да правим ще ни излезе доста скъпо.Опомнете се,празноглавци,те ни колят и разстрелват ние ще сме толерантни и ще ги интегрираме,че и самолети ще им пратим,да не се давят.По-голяма идиотия от тая не съм виждал.Какъв човек трябва да си,че да говориш такива нечувани глупости.

15.11 2015 в 20:49

Кажи го на Монката Паси, шот неговите евроценности не са чак толко развити.

15.11 2015 в 20:42

"Не знам защо тук и в други страни смятат, че тези хора представляват опасност"

Знае, но не може да го каже публично. Както го знаят и всички: просто има сили заинтересовани да внасят смут, страх и дезинформация. Не е трудно да се досетим чии евразийски имперски амбиции се крият зад това.

15.11 2015 в 20:33

Не разбирам защо трябва да свързваме нашите свободи с тия на неевропейците - това е като жилищен комплекс с контролиран достъп. Може и господин посланикът да живее в такъв. Свободата е за тоя който е дорасъл за нея,и може да си я позволи.

15.11 2015 в 20:02

Това за свободите е едно нещо, за което мога да се съглася с него.
Но иначе колко са безобидни нашествениците мюсюлмани:

http://i.imgur.com/7Vl9Wvj.jpg