Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

"Ако ограничим нашите свободи, значи терористите са победили"

OFFNews 15 ноември 2015 в 19:27 3392 6

"Ако ограничим нашите свободи, значи терористите са победили, това е тяхната цел", каза  френският посланик в София Ксавие Лапер дьо Кабан пред bTV.

Според него целта на терористите е хората да се страхуват. По думите му първоначално парижани ще са изплашени, но постепенно ще се завърнат към нормалния живот, защото „ако живееш в непрекъснат страх, това не е живот”.

„Лека по лека разбрах, че това не е само един атентат, а истинска атака”, припомни си Кабан.

Посланикът добави, че е бил много изненадан и развълнуван от реакциите в България за случилото се във френската столица.

„Много хора дойдоха в посолството да оставят цветя, вчера имаше една малка церемония пред посолството, имаше много хора по улицата”, каза Кабан. Според него тази реакция доказва, че това, което се е случило на парижани, се е случило и на българи.

Той добави, че страните членки на Европейския съюз, които са разположени по трасето на нелегалните мигранти, трябва да контролират потока от хора и в двете посоки. „С България работим добре, имаме добър обмен на информация”, допълни Кабан.

Посланикът не пропусна да коментира и негативното отношение, което се появява спрямо нелегалните мигранти.

„Не знам защо тук и в други страни смятат, че тези хора представляват опасност – като че ли мигрантите идват с нож между зъбите и искат само да ни убият. Това не е така, това са хора, които или искат по-добър живот, или са истински бежанци, защото бягат от страната, в която има война”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови