18 чужденци от 12 държави сред загиналите в Париж

OFFNews 15 ноември 2015 в 08:15 9367 2

Снимка Фейсбук

Себастиен Проази

Загиналите при атентатите в Париж 18 чужденци са граждани на 12 държави. 

Досега е установено, че Белгия е дала три жертви. По двама са дали Румъния, Алжир, Чили, Португалия и Тунис. По един – Великобритания, Испания, Мароко, Швеция и САЩ. Сред загиналите е и българският гражданин Себастиян Проази, който е с двойно гражданство – френско и българско. Сред ранените са двама бразилци и по един гражданин на САЩ и Швейцария. 

Според информация на АФП, цитирана от Фокус: 

Алжир: Двама алжирци бяха убити, съобщиха дипломатически източници. Жертвите са 40-годишна жена и мъж на възраст 29 години.

Белгия: Най-малко трима белгийци, включително един с двойно френско и белгийско гражданство, са били убити, съобщи белгийското външно министерство.

Великобритания: Един британец е бил убит, обяви Министерството на външните работи на Великобритания, като добави, че няколко граждани са в тежко състояние.

Чили: Един мъж и една жена, включително и племенницата на посланика на Чили в Мексико, са сред мъртвите.

Мароко: Един мароканец е бил убит, а друг ранен, според посолство във Франция.

Португалия: Двама португалски граждани с загинали, съобщи Лисабонското правителството. 63-годишен гражданин, който живее в Париж и работи в обществения транспорт, е бил убит в близост до стадион „Стад дьо Франс“, а втората жертва е убита в атаката над залата „Батаклан“.

Румъния: Двама румънци са били убити, обяви министерството на външните работи в Букурещ.

Испания: 29-годишният Алберто Гонзалес Гаридо е бил убит по време на посещението на концерт в зала „Батаклан“, съобщиха испанските власти.

Швеция: Един човек с шведско гражданство беше ранен от изстрелите, а друг е бил убит, предаде министерството на външните работи, но заяви, че е все още проверява информацията.

Тунис: Две млади тунизийки, които са живели във Франция и празнували рождения ден на приятел в Париж, също са били убити, съобщи тунизийското външно министерство.

САЩ: Студент от Калифорния е бил убит в атаките, обяви университетът.

За други американски граждани и швейцарска жена е докладвано, че са ранени. Двама бразилци също са ранени в пострадали в атаките, заяви президентът Дилма Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!