Агент Огнян и други ДС академици с подкрепа за Гешев: Соросоидите заграбиха националното богатство

OFFNews 27 септември 2019 в 12:45 10647 7

Вълната от "спонтанна подкрепа" на безалтернативната кандидатура на Иван Гешев за главен прокурор, днес роди и писмо в негова подкрепа от учени - акад. Благовест Сендов, акад. Константин Косев (агент Найденов от ДС), акад. Георги Марков (секретен сътрудник на ДС), акад. Ячко Иванов (съдържател на явочна квартира и секретен сътрудник на ДС), акад. Тодор Николов, акад. Дамян Дамянов, член-кор. Драга Тончева и член-кор. Иван Гранитски (агент Огнян от ДС).

"Творбата" на академиците е забележителна със стилистиката си, а също и с посочването на това кой трябва да се страхува от избора на възпитаника на школата на МВР за наследник на Сотир Цацаров. От писанието става ясно, че това са "соросоидите и някои олигарси". Учените издават и присъдата, че точно тези хора били виновните за разграбването на националното богатство през последните 30 години.

Ето и пълния текст на писмото:

КОМУ Е ИЗГОДНО?

През последните дни в публичното пространство се надигна неудържим поплак от малки, но шумни, групи граждани, които протестират срещу номинацията на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Свикнахме вече в любезното отечество да се протестира за щяло и не щяло, с повод и без повод, смислено и безсмислено, интелигентно и плебейски настървено и пр., и пр.

Не бихме били изненадани и този път, ако не съзирахме като вдъхновители и организатори на процесите не до там почтени и принципни персони, обслужващи предимно интересите на няколко грантови структури, които необезпокоявани от официалните държавни институции вече години наред извършват покушение срещу българската национална идентичност и тровят обществения морал със своята арогантност, алчност и войнстващ нихилизъм.

В такива случаи винаги е необходимо да се зададе главният въпрос – кому е изгодно? И наистина на кого е изгодно да не бъде номиниран и евентуално избран за главен прокурор Иван Гешев? Най-разтревожени, вижда се, са соросоидите и някои олигарси, които има от какво да се страхуват. Те не предоставят никакви аргументи срещу професионалните качества на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, но тръбят денонощно, че не било демократично да има само една кандидатура. Иначе същите тези хора по най-демократичен начин участваха в разграбването на националното богатство през последните тридесет години, прикривайки се в синьо-червено-жълтата мъгла на прехода и представяйки се като невинни младенци, целите в бяло…

Струва ни се, че единственият критерий за такъв висок пост трябва да бъдат професионалните качества на кандидата, почтеността и разбира се, безстрашието, храбростта и целеустремеността да се изправи дори и срещу силните на деня (от каквито и партийни разцветки да са те) в името на строгото спазване на конституцията, законите и високите нравствени принципи, които движат цивилизованите общества.

акад. Благовест Сендов
акад. Константин Косев
акад. Георги Марков
акад. Ячко Иванов
акад. Тодор Николов
акад. Дамян Дамянов
член-кор. Драга Тончева
член-кор. Иван Гранитски

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

7

Лопе де Вега

28.09 2019 в 08:27

Пропуснали са да завършат оплакването си с комунистически привет. Феодални старчета!

805

6

order

27.09 2019 в 20:16

https://mobile.frognews.bg/article/183624/

11719

5

Краси

27.09 2019 в 17:39

Тези доказват максимата, че никога не е късно да станеш за резил.

3910

4

Georgi Gracata

27.09 2019 в 17:09

В далечната 1989год. в ДС имаше 12000 щатни служители и 131000 агенти и те диктуват 30 години прехода.Ние българите живеем на принципа да не се минем и настинем гледаме някой друг да свъши мръсната работа,а после да го посрещнем.Тоя господа от БАН много добре знаят,а някои и помнят процеса Тайчо Костов и врага с партиен билет и спазват едно от основните правила на БКП-,, Партията не търси верни,а послушни".

17439

3

мнение от IP

27.09 2019 в 16:51

А на кого е изгодно Гешев на 100% да стане главен прокурор? Та чак да стигне до безогледност? Да спре БНР? Да свали от ефир журналист? Да има за рупор оня парцал ПИК? Да мине човешките граници? На кого? И не е вярно, че протестите са защото е единствена кандидатура. Това е само показателно колко му е необходимо на някой той да е сигурният главен прокурор. Качествата му се видяха...Той дори се запъва на думата презумпция....(за невинност) Останалото всички го видяха.

11730

2

Батко

27.09 2019 в 15:23

Г-дата от пасквила докзват колко куха структура е БАН, при положение, че тия са академици. Безродници.