8000 нови гласоподаватели се настаниха в Несебър

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2015 в 07:58 6162 3

8000 нови гласоподаватели се настаниха в Несебър

8000 нови гласоподаватели са регистрирани в Несебър за последните четири години, съобщава Нова. За това сигнал са подали сигнал осем партии в общината - ГЕРБ, ДСБ, СДС, БЗНС, НФСБ, АБВ, Движение 21 и ССД са изпратили сигнала до главния прокурор.

Общините по морето имат сериозна история с фиктивните гласоподаватели – хора от вътрешността на страната, които рязко и по много решават да заживеят на брега преди всеки вот. На предните местни избори Несебър набъбна с над 1200 души за три месеца, а на вота през 2007 г. – с 1300. А това се равнява на три места в общинския съвет в община с 22 хиляди души.

"Информация, която ние получихме, също така вземахме от официалния сайт на служба ГРАО, в която е видно, че регистрираните хора по настоящ адрес в община Несебър са на д 8 хиляди души. Същевременно имахме сигнали, които бяха подадени до нас като политически партии, че на определени адреси се регистрират голяма група от хора", коментира Златко Димитров от ГЕРБ.

"Категорично не е вярно. От 1 януари 2015 г. жителите на цялата община са нараснали с 1134 души, от които, да речем, около стотина са деца. Това се случва всяка година, не е само тази година", поясни Гергана Тодорова, началник на ГРАО - община Несебър.

Екип на Нова посети адрес в Стария Несебър, където според сигнала живеят 11 души. Намираме осем, дошли от Разлог да работят като охранители. Учудили се, когато ги посетил униформен да им иска личните данни за адресна регистрация.

От ГРАО разясниха, че регистрации по домовете не се правят, а само в службата при тях и то заедно със собственика на имота.

Според осемте партии, писали сигнала, смущаващи регистрации са извършени в Обзор, Свети Влас, Несебър. Подали са до властите конкретни имена и адреси.

Сезонните работници не са наясно с политически живот край морето.

А политиците смятат, че трябва да има спешни промени в изборното законодателство. В община Несебър в момента се извършва проверка от Икономическа полиция и Районна прокуратура Несебър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2015 в 16:57

Ето пак заблудените шоромолки като луди блъскат минуса само защото са успели да прочетат името - Кънчо.
Еми хак да ви е управлението на най-големите лъжци и разбойници в България, не само в Ню Сейбър!Абе аз много искам да попитам кака ти менда и онова бузестото хасковлийче от НАП. Ш-ш-шшшш гейбераЗчета, ма какво става с проверката и данъчната ревизия на едни фирми на бургаските селтаци от Свети Влас?
Какво стана с „Венид яхт” бе мишморочета гейбераЗки?
"Смърт покоси безработният бай Иван Иванов от с.Балван – беднякът-милионер с 20 стотинки в джоба, който през август миналата година (2011г) купи могъщата някога „Венид яхт“ на братя Диневи, задлъжняла с повече от 12 млн.бв на хазната."

http://www.flagman.bg/article/29287
Ало-о-оуууу бойче, цвъчко, КОЙ ше ги плаща тия парета бе мискини? Защо прибрахте онова мазно леке нападжийско да го правите дупетат? Защо бе разбойници? За да каже само, че проверката на звъки е ОК?!
Майка ви мръсна гейберастическа шейба!Местните шорошомолки да не се стряскат. Яхтеният чартър работи и се казва "Венид – Яхт Чартър"
Тирето е голяма работа ша знайш!
Почти същото като в ОК и СК. Супертранс отсекъде.

http://www.dinevigroup.ru/info.php?info_id=50&lang=bg

02.06 2015 в 09:22

А коя ли партия не е изпратила сигнал??1. МОРЕ, партията на братя Диневи.
2. Патерицата на герП - Дела.

02.06 2015 в 09:14

А коя ли партия не е изпратила сигнал??