Константинов: ГЕРБ ще спечели всички големи общини на местните избори

OFFNews Последна промяна на 19 май 2015 в 10:40 3737 8

Математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов смята, че на предстоящите местни избори ГЕРБ ще спечели всички големи общини.

"Очаквам ГЕРБ да спечели всички големи общини. Очаквам да спечели на първи тур в София, Бургас, Пловдив, Стара Загора, изобщо големите български общини. Като брой общински съветници ГЕРБ ще са първи, с 35 или 38 на 100", заяви Константинов пред агенция "Фокус".

Той обаче подчерта, че все пак може да има и изненади. "Винаги може да се появи някой харизматичен кандидат”, допълни математикът.

Според Константинов предстоящите избори ще бъдат проведени законосъобразно. Той обясни, че рекордният брой на адресните регистрации преди изборите няма да има голямо значение за изборния резултат.

"Всички записвания са незаконни и трябва да бъдат анулирани. Всички кметове, кметски наместници и всяка друга продажна чиновническа маса, които прибягват до такива методи, трябва да бъдат санкционирани. Това е малко рискован трик от страна на дилърите", допълни той.

Константинов изрази мнението си, че все пак прокуратурата има достатъчно време, за да реагира на тази смяна на адреси, защото има няколко месеца до местния вот.

„Законът се прилага. Той няма пожелателен характер. Ако не се спазва има наказание. В сегашния Изборен кодекс има предвидени наказания размер на 1000, 2000 лева и нагоре. На всеки незаконно записан глобете кмета с по 1000 лева. Ако е записал 40 души, трябва да бъде глобен с 40 000 лева. Тогава ще видим кой ще бъде следващия кмет прибягнал до подобни практики”, посочи Михаил Константинов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2015 в 16:43

Иначе съм съгласен, че ГЕРБ ще спечели повечетоголеми градове. Изключения ще са Кърджали, където ДПС мисля ще удържи, Кюстендил, освен ако не са приготвили външни цигани на Пепи, и може би още един два големи града, където или ДПС или някой независим, може да мине.

19.05 2015 в 14:50

Дпс и бсп да са аут, другите не са такива крадци и некадърници

19.05 2015 в 13:10&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

АМА МОЛЯ ТИ СЕ!

НЕ МЕ ВКАРВАЙ В БЕЛЯ!

КАК ВЪОБЩЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОМИСЛИШ, ЧЕ АЗ МОГА ДА СИ ПОМИСЛЯы ЧЕ БИХ МОГЪЛ МАКАР И ТАКА САМО ВИРТУАЛНО ДА СЕ СРАВНЯВАМ С НЕГО?!


МА НЯМА ТАКИВА РАПТИ БЕ!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
За протокола да отбележим че има и един друг, е не е ПРОФЕСОР...
:)))))))))

Но за сметка на това е
_____ Инженер, доктор, Бойко Борисов, генерал-лейтенант, кмет

http://goo.gl/gYjoKG

Ма това е старо. Той вече е доцент! Ма не си е печатал нови визитки, щото било "популистко".
Па един друг по този случай даже се отказа да стане академик! Популистко било. Да.19.05 2015 в 13:00

Кънченце, Константинов е ПРОФЕСОР, а не като тебе - с диплома от механотехникум.

Как изобщо си въобразяваш, че можеш да се сравняваш с него? Що за наглост!

19.05 2015 в 11:57

@Николай
На всички избори се купува нова техника, генератори, скенери лаптопи. От къде ще избият парите ако не въртят една и съща техника от 10-15 години? Пък и то една техника трябва да въведеш и събереш 30000 числа. Преди 20 години можеше да се направи заедно с д'Онт разпределението за 30 секунди на XT, а резултатите излизаха след седмица, защо ли? А този всезнайко питаше 'Ти искаш да броиш и да ти платим ли?' Най-показателно е, че е голям поддръжник на ГЕРБ, наистина мафията ни управлява, като в Македония, ама там поне протестират.

19.05 2015 в 11:04

какво да ви каже Мишо, нали е член на ЦИК. Аз на миналите Европейски избори бях председател на секционан комисия и видях, колко работа вършат тези палячовци. Предаването на протоколите, а и целият процес, е такава пародия, че все едно го е измисляо дете от помощно училище.
Системата е така измислена, че дори да не искаш да злоупотребяваш, тя откровенно насърчава лошо и грешно направевени секционни протоколи. Оставям на страна, че вероятно техниката са я купили втора ръка от Бурунди.

19.05 2015 в 10:59

Мдам, 25 години след началото на "прехода", мафията си отвоюва държавата от комунистите.

БСП си я създаде и отгледа, Софиянски и Костов я узакониха, царчето я пусна в полицията и общините, при съсела й дадоха да цица от еврофондовете и накрая тя яхна гражданската съвест и прибра всичко.

Наздраве.

19.05 2015 в 10:57

...и политически анализатор...

Да бе!
БАШ АНАЛ-лизатор!
Заел мястото на оная пъпчива милфка мира радева.
Па последната станала избочена кръчмарка у едно село. Предлага пърцуца и италиански пици...
герП отсекъде!


Кво стана с промените за гласуване и избор бе?! А шунди гейберастки?