5 години от размириците в Катуница, почитат с панихида паметта на Ангел и Павел

OFFNews 23 септември 2016 в 12:04 10983 0

Снимка Архив

С панихида жителите на Катуница ще почетат петата годишнина от смъртта на Ангел и Павел, която предизвика безредици и напрежение в селото. 

19-годишният Ангел Петров беше прегазен от бус с роми, близки до фамилията на Цар Киро през 2011 г. От шока след смъртта на момчето почина и 17-годишният Павел Толев. 

Жителите на Катуница ще отбележат годишнината с панихида и траурни шествия днес и утре.

Не хората, а управляващите трябва да си извлекат поука от бунтовете в Катунаца, последвали смъртта на двете момчета, обяви пред БНТ вуйчото на Ангел. 

Шофьорът на буса, блъснал Ангел и причинил смъртта му Симеон Йосифов излежава 15-годишна присъда. В Катуница обаче са на мнение, че не е вкаран истинският виновник за смъртта на момчето. 

"Действително имаше присъди, но тава беше по-скоро за да се хвърли прах в очите на обществото за да бъдат спрени всички бунтове на хората които се вдигнаха след 23 септември заради това се задействаха институциите, когато се поуспокоиха нещата работата на институциите спря, работата в кавички, и съответно доколкото виждам Рашкови продължават да си живеят по същия начин, този път не в Катуница, а в Пловдив", допълва вуйчото на Ангел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови