4 села излязоха в подкрепа на задържания шофьор Григор Григоров

OFFNews 29 август 2018 в 15:10 4820 0

Снимка МВР

Жители на четири села се събраха в Курило в подкрепа на обвинения за автобусната катастрофа край Своге шофьор Григор Григоров, съобщи bTV.

Хората споделиха, че са пътували с него години наред и го описаха като изключително внимателен. Според тях Григоров не кара с превишена скорост.

„Гришата не е виновен. Той е изключително скромен и добър човек. Вземаме пенсии, с които само Гришата може да ни вози, за да ходим по екскурзии, той ни прави много отстъпки, много уважава възрастните хора. Нека съдът бъде справедлив към него, нека да не поема негативността на управниците”, призова Стефка Георгиева пред камерата на bTV.

"С Гришата пътуваме от 8-9 г., той е навсякъде с нас. Никога не е карал с превишена скорост”, категорична беше друга жена.

„Винаги се возя на първата седалка, толкова е внимателен, изчаква, не разрешава да разговаряме с него, докато шофира. Не сме виждали по-внимателен човек. За тази голяма и тежка катастрофа причините за комплексни – в България некачествени пътища се строят от години, проливният дъжд. Възможно и той да се е разсеял”, добавя тя.

Протестиращите споделиха, че се страхуват как Григоров ще понесе тежкия инцидент със 17 жертви и се опасяват, че ще рухне. По-рано днес адвокатът му обяви, че клиентът му се намира в тежко физическо и психическо състояние и дори е мислил за самоубийство.

Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на шофьора. Прокуратурата обяви, че иска домашен арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови