200 хил. ученици с нови шкафчета в училище от 15 септември

Александра Маркарян Последна промяна на 09 март 2018 в 14:35 11480 0

От 15 септември 2018 г. 200 хил. деца от първи до седми клас ще имат нови шкафчета в училище.

В тях те ще могат да заключват вещите за училище, които няма да са им необходими за подготовката у дома и тежестта на раниците им да се намали.

За шкафчета се осигуряват 2 900 000 лева по националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" на Министерството на образованието и науката. Проектите за всички 13 програми са публикувани на сайта на МОН и в портала за обществено обсъждане на Министерския съвет.

За съфинансиране могат да кандидатстват държавни и общински български училища, които през учебната 2018/2019 г. обучават ученици в начален (първи - четвърти клас) и прогимназиален етап (пети - седми клас) на основното образование. Те ще имат 30-дневен срок за кандидатстване, считано от датата, на която са получили писмото от МОН за програмата. Класирането ще е факт за седмица, то ще се извършва по показател най-ниска сума, искана от училището за съфинансиране от МОН на брой шкафче.

Класираните училища трябва да купят шкафчетата до 15 септември 2018 г., а до 30 октомври да представят електронно отчет за дейностите и разходите по този модул от националната програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !