150 000 лв за проекти по програма 'София – град на младите'

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2021 в 13:37 907 0

Сесия за набиране на проектни предложения по Програма "София - град на младите и активните" бе одобрена днес на заседанието на комисията за децата, младежта и спорта към СОС. 

От 25 януари до 4 март ще се приемат проектни предложения за финансиране по трите подпрограми „Младите за София – доброволчество, активност, лидерство“, „Моят град“ и „Споделени пространства, толерантност и подкрепа“. Дейностите трябва да са насочени към млади хора на възраст 15 – 29 години, да се реализират на територията на Столична община между април и ноември 2021. 

Решението за обявяването на сесия по програма „София – град на младите“ се очаква да бъде одобрено от Столичния общински съвет утре. Общият бюджет е 150 000 лв, по 50 000 лв. на подпрограма, а максимално допустимото финансиране на проект е 7 000 лв. Съфинансиране от страна на кандидатите не е задължително условие, но дава предимство.

По програмата може да кандидатстват районни администрации и малки населени места, местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към столични районни администрации, училища, университети, ученически и студентски съвети, читалища, неправителствени организации и центрове за подкрепа на личностно развитие или младежки дейности.

Програмата не подкрепя дейности, финансирани по друга общинска, държавна или европейска програма. Одобрените проекти ще бъдат ясни през април, а пълната информация може да се намери тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови