Куклите са приятелките на момичето

OFFNews 26 май 2020 в 13:28 1521 0

Куклите са неизменна част от живота на момиченцата по цял свят още от зората на човешката цивилизация. Най-ранните сведения за подобия на кукли са намерени в разкопки и датирани от времето на Древен Египет.

Еволюцията на куклите

Първите кукли са имали, разбира се, възможно най-подобен на човешкия образ, като се има предвид това, че познатите по това време технологии не са им позволявали да се разгърнат повече от това да създадат нещо като човешки торс с 4 крайника.

Коренното население на Северна Америка използва царевични люспи за направата на симпатични куклички за игра. Тези куклички нямат лице, но интересното тук е, че това не е така изцяло поради технологични затруднения от страна на местното индианско население.
Всъщност видът на куклите произхождал от древна легенда, според която Богинята на царевичната реколта направила прекрасна кукла от царевичната шума, с която дечицата да могат да си играят. Куклата имала толкова красиво и изящно лице, че започнала да прекарва все по-малко време с малките, за да може да се любува на собствената си хубост. Поради нейната суета лицето на куклата било отнето.

Тази легенда звучи наистина любопитно на фона на нашето разбиране за куклите. Те са принцеси, феи, идол и пример за подражание. Свикнали сме да ги виждаме в разкошни тоалети и с изписани вежди.

В последните години, разбира се, настъпиха глобални промени във всеки един аспект на живота. Несъмнено е факт, че дори начинът на игра на голяма част от малките момиченца се е променил. Разбира се, повечето от тях продължават да са принцеси в своя свят, само разбирането за тези принцеси се е променило. Вече от най-малки някои момиченца не понасят розовото, затова ще видите и най-различни кукли - със сини, зелени, червени и всякакви пъстроцветни коси, тоалети и грим.
Не случайно от най-ранна възраст куклите са приятелките на момичето. В най-големия електронен магазин Kidso.bg за детски стоки и играчки добре знаят това, затова тук ще откриете безброй кукли, които ще направят вашата малка фея наистина щастлива.


Аксесоарите са важни

Куклите, разбира се, персонифицират за малките техните най-добри приятели. Но за да бъде наистина пълно тяхното забавление, на куклата също й трябват нови дрехи, играчки, колички и принадлежности. Има момиченца, които предпочитат да имат една-единствена кукла и да я обзавеждат с всевъзможни аксесоари, вместо това да притежават голям брой различни кукли.

Чудесно е, ако момиченцето може да споделя любимото си хоби със своята кукла. Производителите са помислили за това и на пазара вече има кукли с разнообразни възможности – например, с лекарски принадлежности, комплект за подстригване, свирещи на музикални инструменти, кукли за обличане с най-различни брилянтни тоалети, включително спортни екипи. Отделно или в комплект към куклата има къщи, отделни стаи и интериор, с помощта на които вашата малка госпожица може наистина да се впусне във вълнуващо кукленско приключение! Предвидени са вече дори скутери за кукла!

Какво прави куклите толкова специални?

Всъщност в повечето древни култури куклите са имали по-скоро образователна, отколкото развлекателна цел. Всички сме забелязали, че майчинският инстинкт проличава най-рано при момичетата, когато играят на кукли.

В модерния свят майчинството не е единственото амплоа на жените и дори то не винаги се асоциира единствено с розовия цвят, рокличките и пикника. Много от жените в наше време работят почти през цялото време, затова децата им познават много по-добре офиса, отколкото мама вкъщи или сред природата. Представят си я по-често с удобни панталони и раница, отколкото с грим и прическа. Въпреки всичко повечето педагози препоръчват дори момиченцата, които предпочитат по-скоро момчешките игри и четенето, да имат кукли (отделно, самите момченца също е добре да играят със специално разработени за тях кукли-супергерои, войници, спортисти и т.н.). Така те ще имат възможността да развият ключови социални умения, които ще им бъдат много важни занапред. Това е изключително важно за развитието на емоционалната интелигентност на младите принцеси.

В онлайн платформата на Kidso.bg можете да филтрирате по цена, марка и възраст на момиченцето, за което желаете да намерите идеалния подарък.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews