През януари, британско търговско издание за алкохолна индустрия, публикува своя годишен списък на най-добрите коктейли в света. За създаването на тази класация, е направено проучване на най-добрите барове, като те са помолени да отсеят най-продаваните коктейли в заведенията им. Проучването показва, че класическите напитки продължават да заемат топ място в света. Всеки собственик на заведение би искал да може да впечатли клиентите си с оригинални напитки, но това не е толкова лесно. За тази цел, се изискват не само специални умения, а и някои основни инструменти, които са необходими за направата на качествен и добре балансиран коктейл. От Anmar.bg ни предоставиха списък на необходимото бар-оборудване с което ще може лесно да правите страхотни миксове и със сигурност, ще зарадвате клиентите на заведението.
Шейкър
На пазара се предлагат два вида шейкъри:
• Традиционен. Метален шейкър с плътно прилепващ капак. Те могат да бъдат различни модели. Традиционните шейкъри са по-подходящи за домашни условия.
• Бостън шейкър. Този шейкър има двойно предназначение, тъй като се състои от стъкло за смесване и по-голямо плоско дъно. Чашата може да се използва самостоятелно за разбъркване и смесване на напитки, а двете части се използват заедно за разклащане. Не забравяйте, че стъклената част винаги трябва да бъде отгоре. Бостън шейкърът обикновено се използва от професионални бармани и изисква използването на цедка.
Мерилки за алкохол и дозатори
Това са малки метални измервателни устройства, които обикновено имат два конуса - по един от двата края. Мерилката е задължителна част от оборудването на един бар. Тя помага за прецизното измерване на течности и гарантира последователността на коктейлите. Съществуват и по-обикновени мерилки за алкохол, които представляват малка метална чаша. Те са от съществено значение, ако използвате големи бутилки с дозатори, тъй като практически е невъзможно да измерите течността правилно. Много от барманите не използват мерилки за алкохол, като разчитат на дългогодишния си опит и паметта си. По този начин, обаче рискувате да изразходите алкохол, повече от необходимото.
Барови лъжици
Една бар лъжица обикновено се състои от:
- Дълга дръжка, за лесно достигане на дъното на високите чаши;
- Спираловидна дръжка, за лесно минаване между парченцата лед;
- Лъжица за течностти.
Този инструмент е от съществено значение за разбъркване и наслояване на напитки, както и за досадното вадене на череши или маслини от буркан. Един път използвате ли бар лъжица, повече никога няма да искате да останете без нея в бара.
Бар чукче
Бар чукчета обикновено са направени от дърво, неръждаема стомана или пластмаса и се използват за чупене на лед или за разбиване на съставки в дъното на чашата. Те често намират употреба и в извличането на сокове от мента или плодове. Когато избирате чукче, гледайте да е с голям диаметър в най-широката точка (около 20 см.), или такъв, който има назъбено дъно, за да може лесно да проникне в твърдите плодове.
Спийд Ботъл
Спийд ботъл е по-скоро луксозен артикул, който може да бъде много удобен, заради това, че предлага възможност за бързо и лесно наливане на течности. Обикновено барманите ги използват при бутилките с алкохол, които се продават най-много. За да удължите срока на напитките, най-добре е да замените скоростомера с оригиналната капачка на бутилката.
Аксесоари за лед
За един бар, ледът е свещен. Предмети като кофи за лед, ледотрошачки, щипки и лопатки за лед са изключително важна чат от оборудването на заведението. Ледотрошачките могат да бъдат електрически или ръчни, като и двата вида вършат чудесна работа. Снабдете се с колкото може повече кофи, щипки и лопатки за лед. Те се използват доста често и винаги ще ви се налага да имате повече под ръка.
Бар цедки
Това са малки цедки, които може да използвате за прецеждане на всичко, което добавяте в един коктейл. Главното й предназначение е да не пропуска люспи или плодова каша в питието. За напитки, които се разклащат или разбъркват с лед и след това, директно се изсипват върху друг лед, използването на бар цедка е задължително, за да се отдели не само ледът, но и всички други твърди съставки.
Отварачки и тирбушони
Персоналът на всеки един бар, неминуемо трябва да бъде обучен да сервира вино елегантно и с финес. За тази цел, са ви необходими няколко специални прибора, като тирбушони и отварачки. Професионалистите срязват фолиото от долния край, като по този начин се избягват случайните капки при наливане. Съществуват и специални резачки за фолио, които режат горния край. Който и начин да изберете, по-важно е изтеглянето на тапата. Тирбушона се забива в средата на тапата. За да може да го поставите в правилна позиция, е най-добре да го завъртите 7 пъти. Металът на тирбушона не бива да влиза в контакт с виното.
Ако искате да впечатлите клиентите си с уникални коктейли, като по този начин увеличите и печалбата си, първата стъпка, която трябва да направите, е да инвестирате във висококачествено бар оборудване.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Танас
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)
Деспин Митрев
Бивш депутат на ИТН внезапно оглави партията на Божков
Деспин Митрев
Румъния влиза в Шенген на 1 януари, увери премиерът Чолаку
Johnny B Goode
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)