Откриха оцелял от огнения ад в Тянцзин, отровни химикали в района

OFFNews 14 август 2015 в 08:10 4640 0

Снимка БГНЕС

Откриха оцелял мъж от огнения ад в Тянцзин, съобщи Синхуа. В зоната на взривовете в складове в града е бил открит цианид и други силно токсични химикали, съобщава International Business Times, цитиран от Фокус. По данни на министерство на околната среда на Китай в една от дренажните тръби в района на инцидента нивото на съдържание на цианид е осем пъти над нормата.
В момента в зоната на взрива работят 214 китайски военнослужещи от подразделенията за радиационна, химическа и биологична защита.

По последни данни след двата взрива там са загинали 50 души и 701 ранени. 71 от тях са в критично състояние. Още 21 се водят безследно изчезнали.

Експлозията стана в промишлената зона на 15-милионния китайски пристанищен. Складът бил използват от компании, които се занимават с доставката на токсични вещества. Властите "не изключват да е имало съхраняване на опасни вещества". Пекин се намира на 123 км от Тянцзин, но според властите "качеството на въздуха в Тянцзин е в нормата", а вятърът отнесе дима към морето. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови