РБ ще подкрепи скандалния кмет на Хасково, ако се кандидатира

Ивайло Анев 05 май 2015 в 14:20 5580 22

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Част от парламентарната група на Реформаторския блок

Реформаторският блок ще подкрепи скандалния кмет на Хасково Георги Иванов, ако той реши да издигне кандидатурата си за местните избори през есента. 

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Блока Найден Зеленогорски в интервю за Mediapool.

По-рано тази седмица стана ясно, че Иванов притежава имот за над 2 млн. лева и колекция от скъпи ретро коли, сред които и "Ягуар". Управникът обясни, че богатството му идва от неговата строителна фирма от 1990 г. Той сам бил изградил пътя до имението си, който завършва с паркинг.

На въпрос дали от Блока не са смутени от коментарите и разкритията около имотното състояние на Иванов (чиито син Станислав Иванов е депутат именно от РБ), Зеленогорски заяви, че за реформаторите върховенството на закона било преди всичко и, ако тези факти доведат до установяване на конфликт на интереси и незаконни действия, нещата ще стоят по различен начин.

"Фактите трябва да бъдат доказани, нали живеем в законова държава", категоричен е Зеленогорски.

Припомняме, че Георги Иванов е 4-ти мандат кмет на Хасково, като всеки път е издиган от различна партия. 

"Не виждам основания да не го направим. Има съгласие сред всички партии в Блока", заяви убедено днес Зеленогорски.

На въпрос дали има шанс за партньорство с ГЕРБ на местните избори той каза, че от РБ са предложили двете формации да сверят стратегиите си. 

"Колегите от ГЕРБ обаче казаха, че те ще издигнат кандидати навсякъде и евентуално между първи и втори тур, където има достатъчно добро сътрудничество на места, ще се подкрепяме", обясни Зеленогорски.

"След като основният ни коалиционен партньор не сподели нашата стратегия, съвсем нормално е ние да търсим партньори в нишата дясно – център. Има други десни партии, които не са част от парламента. Например коалиция "Десните". Ще търсим и в патриотичната ниша. Патриотичният фронт, например", допълва още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!