Партията на Яне Янев скочи срещу РБ заради кмета на Хасково

Ивайло Анев 04 май 2015 в 13:44 7644 3

Кметът на Хасково Георги Иванов

Партията на Яне Янев РЗС разпространи позиция, в която настоява депутатът от Реформаторския блок Станислав Иванов да си свали имунитета. Причината са разкритията на бТВ за баща му - кметът на Хасково Георги Иванов, който притежава имот за над 2 млн. лева. 

От тв репортажа стана ясно, че Иванов-старши си има и колекция от скъпи ретро коли, сред които и "Ягуар". Управникът заяви, че богатството му се дължи на факта, че притежава строителна фирма от 1990 г. Той сам бил изградил пътя до имението си, който завършва с паркинг.

През 2013 лидерът на РЗС говореше за "кметове - феодали", към които причисляваше Иванов.

"Има ли съд и прокуратура в Хасково? А НАП да не би да е частна фирма на фамилията? А РИОСВ закрита ли е в Хасково? Изобщо Хасково извън юрисдикцията на Република България ли е", питат днес от партията.

Според хората на Янев темата за кметския феодализъм и списъкът с топ 10 на кметовете феодали изготвен от РЗС е по-актуален от всякога. "Това, което ние оповестихме на нарочна пресконференция точно преди 6 години за хасковския феодал, сега се потвърждава с още по-голяма сила", категорични са те.

РЗС пита още дали Реформаторския блок стои зад Иванов и подкрепя ли го. "Считат ли Реформаторите, че фамилията Иванови е забогатяла законно?"

Според партията на Янев трябва да стане ясно какви интереси представлява сина на кмета Станислав Иванов, депутат от Реформаторския блок. 

От РЗС искат още Иванов младши да снеме доброволно депутатския си имунитет, за да не пречи на разследването, в случай, че прокуратурата се самосезира. 

"Каква е позицията на вицепремиера Меглена Кунева, реформираща органите за борба с корупцията", питат още те.

По думите им сега е моментът Теодора Точкова, наскоро оглавила инспектората към ВСС, да покаже безпристрастност или да докаже обвързаност с кмета Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови