Осман Октай: Генерал от ДАНС предупредил Доган за Бисеров

OFFNews 08 ноември 2013 в 08:42 15850 13

Осман Октай
Осман Октай

 

Високопоставен генерал от ДАНС е предупредил Ахмед Доган за разследването срещу Христо Бисеров и предстоящия скандал около него.

Това твърди бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

В студиото на Нова телевизия той каза, че генералът е бил в сараите на Доган в Бояна в събота вечерта. Почетният председател на ДПС наредил на Лютви Местан да доведе Христо Бисеров на следващия ден – в неделя. Срещата между Доган и Бисеров се провела на четири очи, като Местан бил помолен да изчака пред кабинета на Доган. Точно тогава се стигнало и до този сценарий с избягването на арест, коментира Октай.

Той обясни, че е готов да даде показания, ако бъде извикан от прокуратурата.

По думите скандалът нямало да се размине, защото имало огромен натиск от страна на европейски специални служби. Според него Доган не е бил наясно с дейността на Бисеров. „Ако е знаел за това, той в никакъв случай не би допуснал Христо Бисеров отново да бъде народен представител“, каза Октай.

Той обясни, че не ДПС и Доган имат влияние върху службите, а обратно – мощни корпоративни интереси влияят на службите и от там на политическите партии. По този начин се фабрикуват и компромати при отстраняването на неудобни опонени.

„Корпоративните интереси са едни и същи при всяка власт. Ако едни медии ласкаеха ГЕРБ в продължение на 4 години, днес те вече са в полето на днешната власт“, коментира бившият съпартиец на Бисеров.

По думите му още през 2001 година е развил тезата, че при управленито на НДСВ и ДПС в коридорите на властта са се влели кадри на корпоративната групировка „Възраждане“, които кадруват и днес.

„Христо Бисеров заедно с Лютви Местан съставиха това правителство, назначиха министри, зам.-министри, областни управители – те имат отношение към цялото управление на странаа. Какво става с авторитета на тези хора? Ще понесат ли отговорност и тези хора, които са били внедрени по този канал?“, попита Октай. Според него Лютви Местан трябва да поеме политическата отговорност и да подаде оставка. Само така може да бъде запазен авторитетът на властта, защото този скандал „ще разруши още повече авторитета на това правителство.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!