Моника Йосифова: Лъжа е, че съм разпитвана от СДВР и следствието за Хохегер

Владимир Йончев 12 юни 2014 в 15:06 7237 7

Моника Йосифова
Моника Йосифова

Не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии, че съм разпитвана по казуса Хохегер, коментира пред OFFNews Моника Йосифова.

Тя е категорична, че до момента не е разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи.

През 2013 година подадох лично сигнал до прокуратурата с искане за проверка има ли извършено от мен престъпление по казуса "Хохегер" с цел да изчистя името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за мен и дейността на моята компания. Към моя сигнал по-късно е присъединен и сигнал срещу мен, подаден от депутати от ПП ГЕРБ като двата сигнала са обединени в прокурорска преписка, каза още Моника Йосифова.

Проверката по подадения от нея сигнал, както и по сигнала на ПП ГЕРБ, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че „…в конкретния случай – предмет на настоящата преписка, не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК…“.

За приключването на случая Йосифова е уведомена с писмо от Софийска градска прокуратура на 13 февруари 2014 година.

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев призова медиите да направят справка във въпросните институции, за да се уверят в нейните думи.

До редакцията на OFFNews тя изпрати писмото, с което Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство срещу нея, което публикуваме:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!