ГЕРБ са готови с мотивите към вота на недоверие

OFFNews 12 май 2014 в 08:34 2117 0

Цецка Цачева

Снимка БГНЕС, Архив

„В момента за нас управлението е с най-голям негатив по отношение на енергетиката. Готови сме с вота, мотивите са готови, подписите са събрани“, обясни пред bTV зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева.

Председателят на миналия парламент обаче обясни, че ГЕРБ ще изкчакат, докато енергийното министерство не представи изисканата от депутатите на Борисов справка за конкретното състояние на Българския енергиен холдин и Националната електрическа компания.

„Очакваме онази прословута информация, за която народни представители отидоха на крака, за да разберем какво е точното състояние на НЕК, на БЕХ. Искаме, когато се стигне до пленарна зала, да имаме конкретна информация“, каза Цачева.

В петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната му група ще внесе още същия ден вот на недоверие в сектор „Енергетика“ в деловодството на Народното събрание.

По-късно обаче стана ясно, че ГЕРБ не са готови с документите и ще забавят внасянето на вота.

ГЕРБ дава комисията за срещите на Плевнелиев на съд

Цачева обяви още, че ГЕРБ ще подаде жалба в Конституционния съд срещу сформираната миналата седмица анкетна комисия, която трябва да разследва срещите на държавния глава с представителите на енергийния сектор.

„Няма нужда от нарочна временна комисия, която отново - заради „Атака“ - да води и да има такава инициатива.

Трябва да знаят българските граждани, че това се случва единствено и само, за да се състави комисия срещу президента Плевнелиев, което е абсолютно недопустимо, противоконституционно, заради което ние внасяме жалба в КС“, каза Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!