В Гърция не се плащат чадърите, ама нямат лекари и течаща вода на плажа

OFFNews 06 юни 2016 в 18:40 44730 16

В Гърция не се плаща за чадърите и шезлонгите, обаче там няма осигуряване на водно снабдяване, няма медицинско обслужване, почистването не е с такива изисквания, каквито е при нас.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за "Фокус".

Ангелкова отново подчерта, че в Гърция има изискване за консумация, заради което чадърите са безплатни.

Министърът обясни, че предстои групиране на плажовете у нас, което щяло доведе до драстично намаляване на цените на чадърите и шезлонгите по българските плажове. "Концепцията, която ние сме финализирали, предстои да обсъдим и с всички заинтересовани лица. Ще проведем обществено обсъждане относно разделянето на плажовете, съгласно техните специфики", обясни тя.

Ангекова каза още, че качеството на водата на повечето български плажове е отлично. "Много по-добро, отколкото плажовете в Гърция например", добави министърът.

"За тази година първите проби на водата показват, че морето е чисто, особено в Лозенец, там, където основно се спекулираше в началото на седмицата", каза още тя.

По думите ѝ през предстоящия сезон ще бъде упражняван непрекъснат контрол върху чистотата на плажовете, за да се гарантира безопасността на туристите.

Тя каза още, че има амбиция да привлича и по-платежоспособни туристи в българските курорти. "Смятам, че България има страхотен потенциал за това и сме длъжни да се възползваме", обясни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12396

14

Зелен

07.06 2016 в 09:25

"Ангекова каза още, че качеството на водата на повечето български плажове е отлично. "Много по-добро, отколкото плажовете в Гърция например", добави министърът."

Това е или лъжа, или израз на некомпетентност. Все едно да приеме, че качествата на водата по цялото българско Черноморие, може да бъде сравнено с качествата на водата по цялото гръцко крайбрежие. Самата теза е абсурдна.

Гърция и Турция са много по-добри дестинации за море - откъм качество на обслужване, база и не на последно място - цена.

12016

12

Dimitar Atanassov

07.06 2016 в 02:36

Гледайте телевизия и четете правителствените новини! По улиците текат реки от мед и масло!В държавата проблеми няма, а корупция - тази дума никой не я употребява. По плажовете у нас няма нито мутро-арендатори, които искат пари срещу нищо, няма и местни тарикати, които препречват пътя към морето с искания за кинти, а кметове, които забраняват достъпа до пътища с цел облагодетелстване на техни близки - съвсем!

Ей, не знам тази дама на какви хапчета е, но начинът, по който вижда света, е меко казано неадекватен. Не знам кой и от къде я измисли, но тя е един от грамадните провали на правителството. Не, че всички други са малки...

9918

11

Пешо

07.06 2016 в 00:37

Еми чист е Лозенец...
6 месеца без посерковци и няколко бури и се е изчистила водата.
Ама ся кат почнат да акат и после да питат "кво е това кафявото дето плува ..."

13277

10

66

06.06 2016 в 23:30

за информация на таа :

в Гърция е много по-чисто отколкото в БГ !

не плуват лайна във водата на 8~9 метра от пясъка !

вода(чешми) има ! само на "райски" и "диви" плажове в неурбанизирани територии няма, но не е и необходима.
ВАЖНОТО Е , ЧЕ НЯМА БЕТОН !!!

за лекари не знам - не съм търсил ....

Кавала е по-близо до София отколкото Бургас !

21668

7

Руслан

06.06 2016 в 22:19

Тая кобила може ли да обясни потока към Гърция в почивните дни?