Ангелкова обеща по-евтини чадъри на плажа, вървим по модела на Гърция

OFFNews 01 юни 2016 в 08:59 6230 6

Снимка БГНЕС

„Тази година драстична промяна в цените на шезлонгите и чадърите няма да има, а за следващата очакваме драстично намаляване”. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

По нейни думи в плана за развитието и концепцията за плажовете влиза и идеята на морето да плащаме за консумация, а чадърите да са безплатен бонус, както е в Гърция - в южната ни съседка чадърите и шезлонгите са безплатни, ако консумирате напитки от заведенията по ивицата.

„Това, което правим, за да може другото лято да имаме различни цени, е новата концепция за групирането на плажовете и тяхното категоризиране в четири основни групи в зависимост от това дали са в близост до урбанизирана територия”, поясни министърът.

„С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това”, обясни още Ангелкова.

„Тези плажове, на които няма 50% свободна зона, ще бъдат санкционирани, защото съгласно закона, когато те не осигуряват необходимото свободно пространство, плащат глоби. Ще има 24-часов горещ телефон, на който туристите ще могат да сигнализират за нередности на плажа", каза още министърът на туризма Николина Ангелкова.

Относно данните на Европейската агенция по околна среда за мръсно море на три от плажовете по Черноморието ни, тя коментира, че всички органи следят стриктно морската вода да бъде чиста и морето да бъде безопасно за къпане.

„Съгласно наредбата за чистотата на плажовете при три последователни отрицателни проби за липса на замърсяване плажът е годен и чист. Всички контролни органи сме изцяло ангажирани с това да имаме чисто море и плажуващите да се чувстват спокойно”, заяви Николина Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

01.06 2016 в 11:40

Между другото и тая идея ше бъде опорочена по български, помнете ми думата.
В момента в който махнат таксите и го направят фрий за консумиращите, консумацията ще стане задължителна и дори в много случаи насилствена-няма не ти се пие кафе с кола за 20 кинта бе, като не ти се пие бегай от тука...
Просто следете историята...

77927

2

El Commandante

01.06 2016 в 09:32

Намаление на цените на шезлонг и чадър, при това драстично, очакваме след около шес месеца, некъде в началото на Декември...

15614

1

OTBPAT

01.06 2016 в 09:11

По-евтини в смисъл на по-некачествено изработени? :)
Измекяри.