Джамбазки видя дългата ръка на Русия зад бунта в Македония

OFFNews 28 април 2017 в 07:47 18204 34

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки съзря намеса на Русия в бунтовете в Македония от снощи. Чрез намесата си в Сърбия, Русия клати Балканите, каза пред Нова телевизия политикът.

"Когато гори къщата на съседа и твоята външна стена гори. Българската държава трябва да защити стотиците хиляди наши граждани там по всякакъв начин. Първо с всички лостове на дипломацията, след това да използва сила", каза Джамбазки.

По негови думи президентът Иванов е "марионетка" на премиера Груевски, който по време на протестите вчера не беше в Македония.

"Грувски няма план Б, не знае какво ще прави в момента, не знае и какво ще стане утре", каза Джамбазки.

Евродепутатът видя и намеса на турския президент Ердоган в процесите в западната ни съседка чрез етническата партия "Беса", която Джамбазки нарече еквивалент на ДОСТ на Лютви Местан.

Тази вечер демонстранти нахлуха в парламента на Македония, след като управляващите социалдемократи и албанските партии гласуваха да изберат албанец за председател на Собранието.

Час и половина нито полицията, нито специалните части не се намесваха и не изведоха депутатите от парламента. Ранените при сблъсъците са десетки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7493

29

Пропаганда

28.04 2017 в 15:42

Е вие говорите за западните интереси а мълчите за руските :)