Мира Баджева: Не разбирам кресливия ентусиазъм, с който някои обявяват, че почиват в Гърция

OFFNews 04 септември 2016 в 18:22 48466 17

Мира Баджева: Не разбирам кресливия ентусиазъм, с който някои обявяват, че почиват в Гърция

Почивайте където си искате, откривателствайте, кефете се, но все пак имайте предвид, че ако не сте си намерили "свое място" в България - проблемът е във вашия телевизор, у вас. Така журналистката Мира Баджева коментира масовото изнасяне на сънародници към южната ни съседка за почивните дни. В профила си във Фейсбук тя коментира, че е доволна от българите, които правят "добър бизнес", а природата ни е красива. 

Аз съм от тези, които избраха през последните месеци - от май до септември - да почиват само в България. Имах прекрасни ваканции в едни от най-хубавите й места - в скъпи хотели, в скромни хотели, в селски къщи... Навсякъде беше супер и всичко ме правеше щастлива - природата, условията, сървисът, хората, както и фактът, че българите правят добър бизнес - защото всичко беше пълно още от края на май насам. Затова не разбирам кресливия ентусиазъм, с който някои обявяват, че почиват в Гърция сякаш това е личният им реванш срещу държавата (България). Почивайте където си искате, откривателствайте, кефете се, но все пак имайте предвид, че ако не сте си намерили "свое място" в България - проблемът е във вашия телевизор, у вас. Да откриеш хубавото в близкото, което е под носа ти и винаги е на разположение, е въпрос на лична оптика, селективността зависи от ума (ви), а щастието е функция на собствените ви сетива и умението им да откриват (и да се разтварят безостатъчно в) красивото. Това е, написа Баджева.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира, че магистралите са "отеснели", защото българите се "видяха в пари" и масово пътуват в почивните дни. 

„80 000 души са преминали само вчера през „Кулата” в посока Гърция. Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания, от скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка, и то всеки път, не само лятото”, каза Борисов пред журналисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

17

случайно прочетох

05.09 2016 в 13:31

Мирке,
от 1996г до 2006г плажувахме на Силистар, Бутамята (преди да изникне хотелът с патешката глава) Аркутино и спяхме в Ахтопол-завладян от мутри и една селска дискотека с чалга до сутринта и Царево.После проба грершка в Приморско.
Навсякъде едно и също-простотия...
В Гърция край морето няма архитектурни извращения, не дъни чалга, на плажа има доволно място за да си сложиш чадър, във водата няма фекални слоеве и има усмихнати българи, успешно спасили се от родните "бизнесмени" край морето.
А на Борисов да му обЯсна- в Гърция излиза по-евтино!

12285

15

Красимир

05.09 2016 в 10:07

Пък на тез на които не им било яко били тъпи. Мно мъдра ей :D

12285

14

Красимир

05.09 2016 в 10:04

Ебаси новината няква си развявала гъза 3 месеца и им било яко.

12114

12

Вики

05.09 2016 в 03:15

Изключително арогантно писание на Баджева. Това, че е късогледа и не вижда по-далеч от носа си, е неин проблем. Това, че не може да си представи по-чисто море, по-добро обслужване, по-малко пияни летовници и гърмящи мутри, е свързано със собствения й умствен дефицит. В заключение - нека си купи очила за далечно виждане и Гинко билоба за умствено отприщване!

15509

9

Бухльо

04.09 2016 в 23:24

А коя е тая? С какво е полезна?

13214

8

XR4

04.09 2016 в 22:09

"...По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира, че магистралите са "отеснели", защото българите се "видяха в пари" и масово пътуват в почивните дни..."

Ами,Баце,ше треа една магистралка и през Банско и гоцето да го ева.Айде , че фондовете ше лопнат!