Борисов: Българинът се видя с пари. Обича да пътува

OFFNews 04 септември 2016 в 11:55 30092 16

Премиерът Бойко Борисов анализира сложната пътнотранспортна обстановка в страната по време на посещението си във Варна.

"Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания? От скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка", каза министър-председателят докато разглеждаше строителството на нов православен храм.

Премиерът коментира и насрочения за днес протест срещу мигрантите в Харманли. Според него държавата прави всичко възможно хората да са спокойни по отношение на мигрантите.

"Протестът на хората е основателен. Бежанският център от такъв от отворен тип ще стане затворен", посочи Борисов.

По думите на Борисов случващото се в Харманли е доказателство за това, че с право е алармирал за проблеми с мигрантите.

Организаторите на протеста настояват за по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на хладно оръжие и за засилено полицейско присъствие и гарантиране на реда и сигурността в града.

Тези мерки вече са факт от началото на седмицата, а причината държавата да затегне контрола върху бежанците дойде именно от Харманли след масов бой между самите бежанци в лагера, който завърши с трима пострадали чужденци и една счупена полицейска патрулка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12738

16

Mr Hivaga

05.09 2016 в 00:34

На президентските ще вземе 30% не е малко ,но сопата му се клати над главата, полезен ход с изчакване вече няма. Ще трябва да минава на страната на Орбан инак си отива. За жалост ние не сме Гърция където евро парите ще идват до последния ден на ЕС, ние ще трябва сами да се оправяме.

20699

15

Новак

04.09 2016 в 22:40

Този ч..р ако беше чел не само Винету, а и народни приказки щеше да се сети за оня цар който вдигал данъците докато хората псуват и ги свалял когато го удряли на ядене и пиене. Всъщност и да я е чел няма да я е разбрал.

15509

14

Бухльо

04.09 2016 в 21:46

Този лумпен съвсем се разпаса. Даваш му статистики, че бензинът е скъп, а той преиначава факта, че българите бягат от засраното Черноморие.

11739

13

muhlio

04.09 2016 в 20:55

На баце не му ли е минавало през главата, че има хора които не искат да гледат семейни скандали за парко места с 20-на стрелящи се мутри.Или такива, които не искат да ходят в хотели на рекетиращи,наркоразпостранители,следователи,прокурори,бивши финансови министри,шефове на неетнически партий,синове на бивши президенти...мога да продължа списъка...

17898

8

кикимора

04.09 2016 в 14:36

"Премиерът Бойко Борисов анализира сложната пътнотранспортна обстановка в страната.."
Ово е анализ. Евеш и анализираш.