Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

В БНР още мислят върху новото предложение на "Музикаутор"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 10 януари 2017 в 12:3113541

Ръководството на Българското национално радио все още не се е свързало с "Музикаутор" след изпратеното ново предложение за тарифа на авторските права. Документите бяха пратени на 6-ти декември, петък, като от Сдружението за управление на авторските права съобщиха, че все още няма коментар от БНР. 

OFFNews се обърна към пресслужбата на националното радио, като оттам заявиха, че ще има ответна реакция до края на деня. 

От "Музикаутор" алармират още, че БНР нарушава законодателството, като от прекъсването на договора в края на 2016-та до днес са излъчени над 150 песни от репертоара на Сдружението.

За всяка нерегламентирана песен е изпратен сигнал до Съвета за електронни медии.

Припомняме, че в края на миналата година, след неразбирателство около новите тарифи за излъчване на музика, сдружението за колективно управление на авторските права "Музикаутор" с нотариална забрана преустанови излъчването на модерна музика по БНР.

Националното радио сега е принудено да излъчва музика, чиито авторски права са изтекли, като това са песни, създадени преди повече от 50 години.

Миналата седмица бе организирана среща между БНР и "Музикаутор", като медиатор между двете страни бе Съветът за електронни медии. От срещата стана ясно единствено, че "Музикаутор" ще пратят ново предложение, което и направиха ден след срещата.
Кремъчко

Рейтинг : 1022

10.01 2017 в 18:13 1
+ 0
- 2
Интересно поведение на ръководството на БНР,всъщност на генералният директор Александър Велев, човек с желание да реши проблема не се държи така. Да заяви, че работното му време е до 17:00 и четвърти ден да се ослушва е пълна идиотщина. Интересно докога ще нарушава всякакви правила и закони и ще го търпят от СЕМ. Уволни без никакво обяснение Лили Маринкова и още маса кадърни журналисти и редактори, а сега остави и радиото без музика, трябва да има сериозен гръб, за да му се разминават такива безобразия!
 
Още от : Медии
24 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.