Вестниците напускат Полиграфическия комбинат

За пръв път в историята си емблематичната сграда на българския печат остава без медии

ОFFNews 08 август 2014 в 13:55 9753 4

Вестниците "Труд" и "24 часа" напускат Полиграфическия комбинат, научи ОFFNews. Двата големи всекидневника и другите издания на "Вестникарска група България" ще се изнесат от сградата на "Цариградско шосе" 47 и ще се преместят до летището. Така за пръв път в историята си Полиграфията, в която от десетилетия се печатат и списват едни от най-големите български вестници, остава без редакции.

Още преди година се заговори, че собственичката на медиите Венелина Гочева планира да продаде сградата, която служи за обезпечение по голям кредит. Към момента потвърждение за сделка няма, но екипите на всички издания вече са информирани за преместването. То ще е най-вероятно през септември.

В комбината остават печатницата и наемателите в по-малкото крило, откъм БТА. Луксозната офис част откъм улица "Ракитин" е с други собственици и промяна там няма, а дейността на наемателите не е свързана с медийния бизнес.

Сред изданията, които напускат емблематичното за пресата седалище, са още "България днес", "168 часа", "Жълт труд", списанията на групата  и др.

Само преди дни Венелина Гочева окончателно придоби собствеността върху изданията, след като прокуратурата вдигна запора на дяловете на предишния съсобственик на вестниците Любомир Павлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови