Човешкият живот може да се удължи до 500 години

Наука ОFFNews 12 март 2015 в 11:09 37735 21

Бил Марис Снимка: Bloomberg

При правилен начин на живот човек може спокойно да живее до 120 години, а с използването на специални технологии - до 500 години. Това твърди Бил Марис, президент на Google Ventures в интервю за Bloomberg.

В интервюто той разказва за възможностите на иновативните изследвания, позволяващи да се увеличи продължителността на живота на хората.

Google Ventures е ангажирана с инвестиции и насърчаване стартъп компании.

"Вярвам, че авангардните достижения на медицината и развитието на биомеханиката ще позволят човекът да достигне 500 години" - казва Марис. - Сега инвестираме в стартиращи компании, които се занимават с изследвания в областта на генетиката и диагностиката на заболяванията, включително рака. Ние имаме инструменти, които ни позволяват да реализираме и най-смелите планове".

По образование Бил Марис е невролог. През последните години той се занимава с проекти за удължаване живота на човека. Подходът на компанията е, че водейки правилен начин на живот (без лоши навици и с редовни занимания със спорт), човек може да живее до 120 години. След това на помощ идват новите изобретения, които могат да удължат живота практически до безкрайност.

Подобни прогнози дава известният американски футурист Реймънд Курцвейл (Ray Kurzweil). На Международния конгрес "Глобално бъдеще 2045" миналата година той заяви, че след 30 години, човечеството ще се научи как да осигури на себе си практически безсмъртие чрез съвместими с човешкия организъм биологични машини. Според него развитието на компютърните технологии и невробиологията ще позволи завинаги да се запази мозъкът на отделния човек. Успоредно с това, напредъкът в други области на медицината ще даде възможност за замяна на "остарелите части" в човешкия организъм.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!