Viasat History представя: Джей Еф Кей - 60 години от убийството

OFFNews 17 ноември 2023 в 10:02 8176 3

Джон и Джаки Кенеди

Снимка Viasat History

Кадри от деня на убийството - Джон и Джаки Кенеди

През ноември, Viasat History ще излъчи специална селекция от филми по случай 60-ата годишнина от едно от най-шокиращите и определящи историята събития за 20. век – убийството на Президента Джон Ф. Кенеди на 22 ноември 1963 г. С премиерата в две поредни недели (19 ноември и 26 ноември), това телевизионно събитие ще представи три съвсем нови документални поредици, които хвърлят светлина върху случилото се в този съдбоносен ден и последващото му отражение върху целия свят.

Джон Ф. Кенеди: 24 часа, които промениха света / 19 ноември от 22:00 часа

Този документален филм обобщава архиви, рядко виждани публично досега. Над един телевизионен час проследява последните 24 часа от управлението на Президента Кенеди и последвалия арест и обвинение в убийство на очевидния стрелец-единак Лий Харви Осуалд.

По време на кампанията си в Тексас през 1973 г., Президентът Кенеди е заобиколен от почитатели, доброжелатели, служители и журналисти. Всяко негово движение е щателно документирано и въпреки това последните мигове от неговия живот са показани само в един 16-секунден клип, заснет от зрител, който през останала част от живота си преживява картината от кадър 313. Филмът проследява Кенеди от неговото пристигане на 21 ноември 1963 г. до качването на тялото му на Еър Форс 1 за Вашингтон, само два часа след съдбоносния изстрел.

Снимки: Viasat History

Джон Ф. Кенеди: Последното свидетелство / Двоен епизод – 19 ноември от 23:00 часа

Документалният филм повежда зрителите в интригуващо разследване, като проследява стъпки, следи от гуми и изстрели от тази трагична петъчна утрин в 1963 г. в Далас. Филмът се старае да разкрие истината зад убийството на Джей Еф Кей, изследва различни теории и свидетелства, които се разпространяват през изминалите десетилетията. Чрез експертни анализи и щателни изследвания, зрителите ще получат нов поглед върху събитията, довели до преждевременната смърт на обичания президент.

Джон Ф. Кенеди: Домашното видео, което промени света/ 26 ноември от 22:00 часа

Този филм задълбава в малко познатата история на един 8-милиметров филм, който запечатва завинаги шокиращите събития от този съдбовен ден. Забележителният документален филм разкрива историята зад този любителски запис, заснет от Ейбрахам Запрудер, който неочаквано става ключов свидетел на историята. Филмът изследва как материалът на Запрудер става не само незаменимо доказателство, но и култов запис на трагедия, която разтърсва нацията и света.

С наближаването на 60-ата годишнина от убийството на Президента Джон Ф. Кенеди, Viasat History отдава специална почит с излъчванията на 19 ноември и 26 ноември, връщайки ни в ключовия исторически момент, като изследва и политическото наследство на Джей Еф Кей и разсъждава върху трайното въздействие на неговата преждевременна смърт през онзи съдбовен ноемврийски ден на 1963 г.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG  & YouTube канал Viasat World Bulgaria

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

3

Того

17.11 2023 в 16:39

Кой знае дали някога ще излезе истината за убийството на Кенеди?

12078

2

edin slep

17.11 2023 в 13:19

Любителите на конспирациите всичко знаят, почти в подробности, от структурата на земята до как се снима през 60-те години кацане на луната, като за удобство се излъчва от самата луна телевизионния сигнал.

Кажи бе тролче, какво ти е ясно за убийството на Кенеди, просвети ни.

Като те гледам си същия маймун, който се подвизава и в ренесансовите кралства.

400

1

демотиватор

17.11 2023 в 11:00

Още стотици документи, свързани с това убийство, остават секретни.
Защо ли ?! (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!