Валери Симеонов заплаши да осъди и Слави Трифонов след Бареков

OFFNews 20 април 2017 в 09:10 12855 11

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще сезира Съвета за електронни медии за разследването на „Шоуто на Слави” срещу него, излъчено снощи. 

Това заяви Симеонов по бТВ. В разследване, озаглавено "Патриотични игри", се твърди, че Симеонов е собственик на мотел „Козият рог” в Малко Търново, където се настаняват командировани на границата полицаи и военни. По този начин политикът печели от държавни пари, твърди водещият.

„Журналистическото разследване не е за всеки. Това беше по-скоро оклеветяване и нечистоплътни внушения, каза Симеонов. По думите му хотелът, който е собственост на фирма СКАТ ООД, е само един от обектите на компанията, в която той е съдружник. „Нямам договор с Министерството на отбраната или с Министерството на вътрешните работи. Всяко поделение си проучва легловата база и избира къде да си изпрати хората”, обясни Симеонов.

По думите му конфликт на интереси няма, тъй като по закон не трябва да участва в управлението на фирми, докато е депутат, а в СКАТ ООД е само съдружник.

„Аз съм се изтеглил от фирмата, във всяка декларация си заявявам, че съм съдружник. Бях управител, но законът повелява, че не трябва да влизам в управлението на каквато и да било фирма”, поясни Симеонов.

„Никой в нито един момент от моя живот не е могъл да ме уличи укриване на данъци, злоупотреба или закононарушения. Пак ще искаме право на отговор, вероятно няма да го получим”, поясни Симеонов. 

Депутатът намекна, че може да съди Слави Трифонов за клевета. „Имаше няколко интервюта на хора със замазани лица, които говориха абсолютни лъжи. Един такъв, който показваше такива репортажи, го осъдих. Казва се Николай Бареков от TV7, осъдих го за клевета. Осъдих и в. „Уикенд” за клевета. Следващият скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов, въпреки че трудно може да се говори за скалп там”, каза Симеонов.

„Човек работи за добро име и накрая се появява някой водещ и започва да се гаври с теб”, завърши Симеонов.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7995

12

Shakira Shakira

12.05 2017 в 04:36

Нуждаете ли се от финансиране за вашия бизнес? Или имате нужда от кредит от всякакъв вид? Се свържете с нас на адрес [email protected] или посетете нашия уебсайт на financialsolutioninternational.jimdo.com

17439

10

мнение от IP

20.04 2017 в 15:52

Запитах се кога е открит този хотел и ....верно патиротични са игрите - лятото на 2016 са го реконстуирали и отворили. А Валери Симеонов иска все повече военни да се командироват на границата. Много патриотично, ако имаш там и хотел.

12488

5

pironaga

20.04 2017 в 10:13

andreyk и аз не съм съгласен с Вашето мнение. Като служител в изпълнителната власт не трябва да има конфликт на интереси, а него го има. Това имах предвид.

Ако Симеонов иска да е бизнесмен, няма място като депутат и обратно.

13780

3

Перко

20.04 2017 в 09:47

Много смешен тоя ...