Служители на Фейсбук са срещу шефа си, защото не е премахнал публикация на Тръмп

OFFNews 01 юни 2020 в 19:05 7002 4

Марк Зукърбърг

Служители на Фейсбук подготвят протест заради отказа на Марк Зукърбърг да предприеме действия срещу американския президент Доналд Тръмп, пише вестник "Гардиън". 

С позицията на Зукърбърг са несъгласни всички от персонала на социалната мрежа, включително и старшите работници. Причината - Фейсбук версията на поста от Туитър, в който президентът насърчава полицията да стреля по протестиращите, не беше изтрита или скрита. За разлика от мрежата на Зукърбърг, Туитър скри съобщението. 

"Даването на платформа за подстрекаване към насилие и разпространение на дезинформация е неприемливо, независимо кой сте. Не съм съгласен с позицията на Марк и ще работя, за да направя промяна", казва Андрю Кроу, ръководител за дизайна на видеата в мобилната версия на Фейсбук. 

В петък Зукърбърг заяви, че не е съгласен с тълкуването на Туитър на изявлението на Тръмп, което включва фразата: "Когато започне плячкосването, започва стрелбата".

Според любимата мрежа на американския президент Туитър Доналд Тръмп насърчава полицията да стреля по протестиращите.

Зукърбърг обаче обясни, че го чете като предупреждение към протестиращите и че публикацията няма да бъде премахната от Фейсбук. 

"Войната" между президента и Туитър започна преди седмица, когато за първи път платформата маркира пост на Тръмп като "подвеждащ". Постът на Тръмп гласеше: "НЯМА НАЧИН (НУЛА!) бюлетините, изпратени по пощата, да бъдат нещо друго освен значително фалшифицирани".

По-късно Тръмп заплаши, че ще въведе строги регулации, защото "медийните платформи тотално заглушават консервативните гласове", а след това го направи. Указът му ограничава свободата на социалните медии.

Президентът на САЩ заяви, че указът съдържа изискване за създаването на нови законови правила за дейността на социалните мрежи, за да не могат вече да разчитат на същата юридическа защита, както досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

02.06 2020 в 02:48

Айде, почна се:)))

3767

3

Име на профила

01.06 2020 в 22:29

Че Тръмп е шега, шега е. Обаче много си повярваха угоените крайнолеви като Джак Дорси и започнаха да са "полиция на мислите".

Тръмп ще си отиде след 1-5 години, а полицията ще остане. Аре нема нужда, има два пола, транс-жените не трябва да бъдат допускани до спортни състезания за жени, плячкосването на магазини не е протест, расизмът не е само бели към черни, и всеки идиот трябва да може да си пише каквото иска в интернет, стига да не подстрекава към нещо неморално или незаконно.

Либерастите постепенно станаха фашисти.

2905

2

ровччч

01.06 2020 в 21:57

Новата лява диктатура на толетариата. Който не е от техните го цензурират. Сигурно си мечтаят да имат една червена армия под ръка, за да може неудобните да ги затварят, или нещо повече.

3232

1

tarabata

01.06 2020 в 19:25

ХАХАХАХАХААХАХ а ти кой си бе, жмольо, за да преценяваш, като крайна инстанция, кое е подстрекателство и кое не е...? Освен това вместо да лижеш гъ зовете на либерастите да вземеш да си прочетеш Конституцията и делото на Лари Флинт!!!!