Случаят със задържаните журналисти влезе и в чуждите медии

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2018 в 15:58 3563 2

Случаят със задържаните разследващи журналисти намери широк отзвук в румънските медии. Отразен бе и в западната преса.

Тази нощ край Радомир Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" и румънецът Атила Бару от Rise Project бяха задържани с белезници и отведени в полицейско управление, докато разследвали унищожаване на документация. Според тях тя доказва корупционни схеми с европейски пари. двамата са били освободени след намесата на консула на Румъния у нас.

Атила Бару е популярен в Румъния. Екипът на сайта му Rise Project разкрива афери на Ливия Драгня Бразилия, както и на други висши членове на управляващата партия ПСД.

Някои от медиите в северната ни съседка съобщиха вестта за задържането като извънредна новина. Всички отбелязват, че се е стигнало до намесата на румънски дипломат за разрешаване на ситуацията.

"Министърът на външните работи обяви, че е освободен журналистът Атила Биро, задържан в България за проверка, тъй като той е в район, намиращ се под наблюдение на властите в тази страна", пише Romanialibera.ro.

Новината съобщават още B1, PRO TV (чийто журналист Джордже Бухнич преди 14 години бе арестуван у нас заради скрита камера на Дунав мост), ziare.com и др.

Новината бе отразена и от американски и канадски медии, след като бе разпространена от Асошиейтед прес. "Българската полиция задържа журналисти, разследващи измами с европейски фондове", написа "Вашингтон пост". "Ню Йорк таймс" и "Монреал газет" също съобщават за случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови