Представител на президента в СЕМ напусна заседанието със скандал

OFFNews 08 септември 2015 в 12:57 5851 2

Представител на президента в СЕМ напусна заседанието със скандал

Представителят на президента в Съвета за електронни медии (СЕМ) Мария Стоянова напусна заседанието на регулатора след скандал, съобщава БНР. Днес СЕМ трябва да реши да даде ли лиценз на БНР за излъчване на програми на турски език в Кърджалийско. Това предизвика протест на ВМРО час преди началото на заседанието.

Според Стоянова лицензиите на няколко регионални станции не се изпълняват, включително тази на Радио България, и трябва да се отнемат. Тя каза още, че в продължение на месеци Съветът за електронни медии се занимава само с Българското национално радио и оттук насетне ще влезе в залата, само когато се обсъжда оставката на ръководството на Радиото. После напусна залата и без да присъства на останалата част от срещата, която тече и в момента.

Анюта Качева от Управителния съвет на БНР уточни, че радиото иска само лиценз за трите часа българска програма в Кърджали, тъй като програмата на турски ще е просто комутиране на съдържанието, което произвежда Радио България, а то има лиценз за това от 2005-а година. Генералният директор на Радиото Радослав Янкулов заяви, че средствата, които Радиото е готово да отдели за програмата в Кърджали, са спестени от бюджета на БНР, а в момента говори евродепутатът Ангел Джамбазки. Заседанието на СЕМ продължава.

Точно в 10:00 около 30 симпатизанти на ВМРО, предвождани от председателя на партията Красимир Каракачанов и евродепутата Ангел Джамбазки, с патриотични песни и знамена протестираха пред сградата на Съвета за електронни медии, където се провежда и в момента срещата с Управителния съвет на БНР.

От ВМРО смятат, че създаването на регионална програма на турски език в Националното радио е скандално политическо обсужване на ДПС в навечерието на местните избори. След това всички протестиращи влязоха в сградата на СЕМ, за да присъстват на заседанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови