Отстраняват директора на Нетинфо

OFFNews 30 май 2019 в 17:25 15081 0

Отстраняват изпълнителния директор на Нетинфо и създател на сайтовете Гонг и Вести Христо Христов, става ясно от профила му във Фейсбук. 

Пародията продължава. Ето какво пишат до моите служители в Нетинфо:

“Междувременно, до вземане на решение от Съвета, моля да считате правата на Христо като Изпълнителен директор за суспендирани. За всички въпроси от неговата компетентност се обръщайте към мен.

Поздрави

Николай Андреев

Председател на СД на Нетинфо АД”, написа той. 

Христов допълва, че такова отстраняване е в нарушение на закона и сключените договори. 

"Ники, горните ти действия са грубо нарушение, както на Устава на „Нет Инфо“ АД и на Търговския закон, така и на сключения Договор между акционерите „Нет Инфо“ АД, които изрично предвиждат изисквания, ред и процедура за назначаване на Изпълнителния директор", посочва той.

Христо Христов излезе вчера с позиция по повод решението на журналисти от Gong.bg да напуснат, в която обяви, че от купуването на медиите от Кирил Домусчиев и брат му (в пакет с Нова телевизия) там е започнал да бъде упражняван сериозен натиск върху редакторите и журналистите в сайтовете за публикуване на определен тип новини, които са съмнителни.

Той допълни, че като изпълнителен директор и съдружник в Нетинфо остро критикува и се разграничава от случващото се в новинарския отдел на компанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови