Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

NOVA отрече обвиненията за редакторска намеса в Гонг и новините на НетИнфо

OFFNews 30 май 2019 в 09:54 4411 1

Нова телевизия разпространи позиция, с която отхвърля обвиненията за редакторска намеса в спортния сайт "Гонг" и новините на "НетИнфо". Сайтовете са част от Нова броудкастинг Груп, а ръководителите на екипите им последователно обявиха, че си тръгват заради намеса на новите собственици в редакционната политика, с която не са съгласни.

Публикуваме позицията на NOVA:

Нова Броудкастинг Груп ЕAД (НБГ), като мажоритарен собственик на НетИнфо, отхвърля обвиненията за намеса в редакционната политика на НетИнфо, отправени в разпространена позиция на изпълнителния директор и миноритарен акционер на НетИнфо Христо Христов.

Ръководството на НБГ заявява, че изнесените от Христо Христов факти са некоректно и манипулативно представени, като се експлоатира важната за журналистическата общност и цялото обществото тема за свободата на словото. НБГ изисква спазването на ясни професионални правила, сред които представянето на различни гледни точки при отразяване на важните за нашата публика събития. Смятаме, че това е неразделна част от свободата на словото.

Всички дружества в групата на НБГ и НетИнфо спазват ясни правила и имат изисквания към екипите си, които гарантират високи професионални стандарти, компетентност, почтеност, дисциплина и резултати. Тези критерии са еднакви за всички служители, независимо от опит и позиция и не се правят компромиси с тях.

За съжаление, все по-често сме свидетели на случаи, в които се прави съзнателна подмяна на факти и събития с цел лични облаги или придобиване на обществена популярност.

НБГ се противопоставя на опита за уронване на престижа и дискредитация на медията с цел да се обслужат интересите на миноритарния собственик в момент на търговски преговори.

Заставайки зад принципите на компанията и съгласно изискванията на устава и договора между акционерите, Председателят на съвета на директорите на НетИнфо свиква спешно заседание, за да се защити интересът на акционерите и медията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови