Освободиха журналиста Иван Атанасов: Преди да ме задържат, имах сигнал за купуване на гласове

Ружа Райчева 15 март 2023 в 15:07 4971 1

Иван Атанасов/Фейсбук

Снимка Иван Атанасов/Фейсбук

Иван Атанасов/Фейсбук

Задържаният вчера издател на сайта "Сакар нюз" Иван Атанасов е бил пуснат точно 24 часа по-късно. В деня на ареста си журналистът е получил сигнал за купуване на гласове, разказа той пред OFFNews след излизането си от ареста.

Към 10 часа сутринта вчера без заповед за обиск в дома на журналиста нахлуват служители на ГДБОП и Районното управление на МВР в Харманли. Отново без съдебно решение за обиск властите тършуват и в офиса на издаваните от Иван Атанасов сайт и вестник с името "Сакар нюз".

"Задържаха ме под предлога, че вкъщи държа ценни монети. Това беше поводът да дойдат вкъщи, и което е по-важно - в "Сакар нюз", където работя. Аз показах всичко, дадох, описаха го, после казаха: "Сега ще дойдеш с нас" , при положение че съм оказал пълно съдействие", заяви днес Иван Атанасов.

На въпрос дали задържането му има нещо общо с множеството му критични материали към местната власт в Харманли, Тополовград и Свиленград, Атанасов отговори, че "не е било споменавано": 

"Задаваха тривиални въпроси, но се усеща. Аз си знам какво съм писал, какво съм казал и какви са реакциите. Има нещо по-съществено - вчера получих сигнал, че ще дойдат група от Симеоновград - местен тартор, който и други години е идвал и е взимал ромите с две джипки да им правят нови лични карти. Знаете много добре защо се прави това. Това нещо се случи точно вчера. И в стаята, където бяхме, от едната страна бяха служители на ГДБОП и аз го казах: "Едни хора правят нови лични карти на хора в Симеоновград". Никакво впечатление не им направи, никаква реакция."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови