Noble Graphics е за втори пореден път най-ефективна агенция на годината

Effie България отличи Carlsberg Bulgaria като най-ефективен рекламодател

OFFNews 16 декември 2021 в 13:53 1826 0

На 15 декември, по време на виртуална церемония, бяха обявени победителите в Effie Awards България 2021. С общо пет награди - две златни, две сребърни и една бронзова – Noble Graphics беше обявена за „Най-ефективна агенция“ за 2021 година. Агенцията получава голямото отличие за второ поредно издание на конкурса. На второ място в класацията е агенция proof. Третото място с равен брой точки поделят McCann Sofia, The Smarts и Initiative Bulgaria.

Carlsberg Bulgaria оглави класацията „Най-ефективен рекламодател“, благодарение на спечелените две златни и една сребърна награди. Второто място в класацията се заема от Mastercard, следвани от Кауфланд България ЕООД енд Ко. КД на трето място.

Най-ефективната търговска марка в Effie България 2021 е брандът „Пиринско“, благодарение на наградените със злато кампании „Вагон за отдих“ и „Навън с Пиринско“.

Най-ефективните маркетингови комуникации за периода 01.01.2020 – 30.09.2021 бяха отличени с общо четири златни, пет сребърни и две бронзови отличия. Наградите Effie се присъждат на базата на най-важния критерий за успешна комуникация – нейната ефективност. Те са не просто признание. Те са начин да се посочат най-успешните практики в рекламната и маркетингова индустрия.

Пълен списък на победителите в четиринадесетото издание на Effie Awards България можете да разгледате тук.

Effie Awards отличават най-впечатляващите постижения в областта на маркетинговите комуникации – идеите, които работят.

Конкурсът Effie България 2021 се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции с изключителната подкрепа на bTV Media Group - платинен спонсор, Coca-Cola Bulgaria и Vivacom – златни спонсори.

За повече информация посетете www.effiebulgaria.org и разгледайте ПОБЕДИТЕЛИТЕ.

Класациите „Най-ефективна агенция“, „Най-ефективен рекламодател“ и „Най-ефективна търговска марка“ можете да намерите тук.

За EFFIE AWARDS

Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд. Повече от 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. Като глобален символ на успешна маркетингова комуникация, Effie фокусира вниманието върху най-ефективните идеи и насърчава разговор между клиент и агенция относно начините за създаване на работеща реклама.

В наши дни над 50 държави по света организират свои собствени национални конкурси по лиценз на Effie Worldwide Inc., а комуникационните кампании, обхващащи континента, се състезават за наградите Effie Asia Pacific, Effie Europe, Effie Latin America, Effie Middle East, Effie North America и Global Effie.

Effie Awards България се организират от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Конкурсът покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.

Инициативите на Effie включват Effie Index, класация на най-ефективните компании и търговски марки по целия свят, и Базата данни с победители на Effie.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови