Минеков отговори на Кошлуков: Задаването на въпроси все пак има ефект

OFFNews 04 юни 2021 в 15:32 11938 0

Министърът на културата Велислав Минеков отговори на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с писмо - пореден епизод от задочния спор между двамата по повод внезапното прекъсване на програмата на БНТ заради директно излъчване на един от партийните брифинги на ГЕРБ през май.

Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да поискам оставката на Емил Кошлуков“, заяви преди дни Минеков пред журналисти.

Последва отговор на БНТ, в което от телевизията сравниха партийната пресконференция с тези на правителството и парламента. 

Малко след това Емил Кошлуков внесе писмен отговор до Минеков в МК, в който заявява, че програмата на телевизията не е прекъсвала, а излъчването на брифинга е редакционно решение, в което министърът няма право да се меси.

Днес, на бланка на министерството, но подчертавайки, че отговаря в качеството си на гражданин, Минеков пише до Емил Кошлуков, че прекъсването на програмата безспорно е въпрос на редакторско решение, но това не променяло факта, че в ефира е излъчено извънредно изявление на политическа партия. Като се съгласява, че министърът на културата няма право да се меси в редакционните решения на медията, той допълва, че позицията му все пак е дала резултат и оттогава БНТ е прекратила практиката да излъчва пряко партийни брифинги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!