Мавродиев: Прокопиев ме следи!

"Крайно време е да демаскираме почтените намерения на тази медийна група", заяви шефът на КФН в студиото на БНТ

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2015 в 19:10 5767 16

Стоян Мавродиев

Получих информация, че Иво Прокопиев е пуснал хора, които да ме следят, заяви председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев в ефира на БНТ.

Освен да го следят хората на Прокопиев трябвало да обикалят институциите, за да търсят или фабрикуват компромати срещу Мавродиев.

"Крайно време е да демаскираме почтените намерения на тази медийна група", заяви шефът на КФН в студиото на БНТ.

Анализът на морала на "Дневник" и "Капитал" е нова висота във войната между "Икономедия" и Комисията за финансов надзор. Преди дни Мавродиев глоби "Дневник" и "Капитал" с общо 160 000 лева и обясни това с щети, които публикации в сайтовете са нанесли на пазара.

Отговорът на "Икономедия" беше, че това е опит за цензура и отмъщение на Мавродиев, заради неприятни за него публикации в медиите.

"Отвратителен гьобелсовски тип компромат. Не отива на медия с претенции за сериозност да фабрикува компромати за ръководители на важни институции, само защото не са щастливи от нашата надзорна дейност", каза Мавродиев, коментирайки публикациите за връзките му с Брендо.

Това, че Евелин Банев-Брендо е бил клиент на Мавродиев, шефът на КФН нарече "манипулация, изфабрикувана от медиите на Прокопиев". Всякакви лъжи в тази посока са наказуеми и съм завел наказателни дела срещу него, каза Мавродиев. Той показа бележка от ДАНС, че неговото име не е забъркано в пране на пари. Бележката била приложена по делото на Мавродиев с Прокопиев. Няма начин да не спечеля това дело. КФН печели 95% от делата, така че шансът да го загубим е най-много в рамките на 5%, коментира Мавродиев.

За разлика от Брендо, обаче самият Прокопиев беше наш клиент и е идвал в нашия офис, разказа Мавродиев за времето, в което е имал частна консултантска фирма. Моите компании бяха едни от най-големите рекламодатели във вестник "Капитал". Тогава бяхме добри и почтени инвеститори. Сега сипем лъжи и доноси от  този недостоен тип, фабрикувайки подобни жалки манипулации.

Мавродиев обяви, че това е последното му интервю за отношенията му с Прокопиев.

"Получавам покани от телевизии да участвам в дискусия със закононарушителя Прокопиев. Главният прокурор дебатира ли с хора, които са обвинени в извършени престъпления? Аз трябва ли да дебатирам с хора, които са обвинени в закононарушения?", каза Мавродиев.

Коментара на Иво Прокопиев след изказванията на Мавродиев можете да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2015 в 16:16

Да еба ваща мама що да не ви гръмнем и двамата

23.01 2015 в 16:11

защо КФН плаща наем на частна фирма? Защо от 364 дни в годината,тоя с очилцата -Мавродиев, 300 дни не е в държавата? Какво надзирава КФН,какъв контрол упражнява,щом нейният Председател вее гащи из Белите страни, а не си е на работното място???

23.01 2015 в 15:10

Преди половин година мамин Прасчо го заплашваха с убийство... Сега този го следяли... Защо да те следят бе, то всичко е ясно!! Има и документи, черно на бяло.
От страх се хваща параноя, страх че може да загубиш това което си откраднал или изпрал. Параноята ще ги затрие...
То БГ правосъдието няма да направи нищо, но Господ си знае работата - когато иска да накаже някого, първо му взема акъла....

23.01 2015 в 12:21

Дневник е най-антигерберската медия в БГ. Там се прилагат 5 нива на контрол и манипулация на отразявянето на новини свързани с ГЕРБ, разработени от висшия мениджмънт. Знам го от журналист работещ в Економедия. Всъщност редакционната им политика и сутрин оперативките им започвали с "днес какво лошо или подигравателно можем да напишем за ГЕРБ".

Първо, подбират се новините, които няма да се публикуват - това обикновено са новините за срещи и подкрепа към ГЕРБ от ЕНП, сестринските партии от Германия, Испания, срещите на Цвенанов в Брюксел.

Второ, подбират се новините които не са удобни, но все пак са толкова важни, че не може да не се публикуват. Те излизат на задни страници. На 3-4 клика от първа страница, новини почти никой не чете.

Трето, подбират се новините за първа страница - тези дето са удобни за преправяне така че герберите да изглеждат комични, нелепи, близки до ДПС. Дебне се какво казал Боко, Цв.Цв. и почват да се махат и слагат препинателни знаци, да се променят или премахват думи, докато се смени изцяло смисъла на казаното от тях. Тук моя приятел ми показа следния красноречив пример: истинските думи на Боко "за съжаление майка и татко бяха много бедни хора и аз завърших училище във Банкя. Не можах като Станишев във Москва, във Лондон - да ме изучат така, че да имам по-добър език." се превръщат в "Борисов искал, но не могъл да учи в Москва." Като махнеш контекста и Лондон от изречението внушението става съвсем друго, нали.

Четвъртото ниво е да се обърне специално внимание на заглавията и снимките на статиите. Специално се подбират снимки с лица изразяващи мимики, настроения които да подкрепят редакционната политика "Боко е тъп, Цецо е дебил".

Последното пето ниво си тече нон-стоп и без обсъждане. Състои се в манипулация на коментарите под статиите. Там е назначен цензор на които му е поставена задачата да поддържа съотношение проГЕРБ-антиГЕРБ коментари 1:15.

Накрая след като новините остареят и се махнат от първа страница, редактират статиите така, че да заличат следите на особено грубите манипулации. Ето, това е моралния стожер Прокопиев - според мен е доста по вреден от Пеевски, щото медиите на свинята работят на по-ниско интелектуално ниво. А Прокопиев успява да подведе и интелигентни хора.

23.01 2015 в 11:57

Радвай се, че те следи. Тъкмо ще разбере колко си чист и неможе да ти направи нищо лощо.Изненадата му ще е голяма.

23.01 2015 в 10:48

мдаааааааааа, имаш проблем Мавродиев. Вземи мерки докато е време.

23.01 2015 в 09:20

Голям предприемач с консултантски бизнес да стане чиновник. Ха ха.
Пичове, консултантски бизнес като чуете в България, да си знаете, че става дума ЕДИНСТВЕНО за източване на обществени средства и пране на пари.
Не и вярвам на тая пчела.

23.01 2015 в 08:49

абе ако и аз шмърках толкова бело колкото тоя боклук не прокопиев щеше да ме следи, ами и извънземните, илюминатите с черните хеликоптери и кой знае още кой

малко очилато милиционерче ей

23.01 2015 в 03:35

Ох, тва белото от хонорара ти докарА параноЙка

23.01 2015 в 01:56

От къде ги намирате тия хора бе, ало, модела Кой? То поне да беше един модел, ами това са егати некадърниците, една далавера не могат да направят като хората, а въобще не ми се говори за пикльото на снимката, той е някаква тъпоумна пионка. Ако това ни е мафията, жална ни майка! Поне малко да се крият, малко да се направят на културни! Не братче, през просото. Изриване на модела Кой, сега.