Мавродиев: Прокопиев ме следи!

"Крайно време е да демаскираме почтените намерения на тази медийна група", заяви шефът на КФН в студиото на БНТ

OFFNews 22 януари 2015 в 19:10 6451 16

Стоян Мавродиев

Получих информация, че Иво Прокопиев е пуснал хора, които да ме следят, заяви председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев в ефира на БНТ.

Освен да го следят хората на Прокопиев трябвало да обикалят институциите, за да търсят или фабрикуват компромати срещу Мавродиев.

"Крайно време е да демаскираме почтените намерения на тази медийна група", заяви шефът на КФН в студиото на БНТ.

Анализът на морала на "Дневник" и "Капитал" е нова висота във войната между "Икономедия" и Комисията за финансов надзор. Преди дни Мавродиев глоби "Дневник" и "Капитал" с общо 160 000 лева и обясни това с щети, които публикации в сайтовете са нанесли на пазара.

Отговорът на "Икономедия" беше, че това е опит за цензура и отмъщение на Мавродиев, заради неприятни за него публикации в медиите.

"Отвратителен гьобелсовски тип компромат. Не отива на медия с претенции за сериозност да фабрикува компромати за ръководители на важни институции, само защото не са щастливи от нашата надзорна дейност", каза Мавродиев, коментирайки публикациите за връзките му с Брендо.

Това, че Евелин Банев-Брендо е бил клиент на Мавродиев, шефът на КФН нарече "манипулация, изфабрикувана от медиите на Прокопиев". Всякакви лъжи в тази посока са наказуеми и съм завел наказателни дела срещу него, каза Мавродиев. Той показа бележка от ДАНС, че неговото име не е забъркано в пране на пари. Бележката била приложена по делото на Мавродиев с Прокопиев. Няма начин да не спечеля това дело. КФН печели 95% от делата, така че шансът да го загубим е най-много в рамките на 5%, коментира Мавродиев.

За разлика от Брендо, обаче самият Прокопиев беше наш клиент и е идвал в нашия офис, разказа Мавродиев за времето, в което е имал частна консултантска фирма. Моите компании бяха едни от най-големите рекламодатели във вестник "Капитал". Тогава бяхме добри и почтени инвеститори. Сега сипем лъжи и доноси от  този недостоен тип, фабрикувайки подобни жалки манипулации.

Мавродиев обяви, че това е последното му интервю за отношенията му с Прокопиев.

"Получавам покани от телевизии да участвам в дискусия със закононарушителя Прокопиев. Главният прокурор дебатира ли с хора, които са обвинени в извършени престъпления? Аз трябва ли да дебатирам с хора, които са обвинени в закононарушения?", каза Мавродиев.

Коментара на Иво Прокопиев след изказванията на Мавродиев можете да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!