Шефът на БТА обвиняем за раздаваната безплатно вода на пресконференции

Става дума за огромно недоразумение, коментира генералният директор на Агенцията Максим Минчев

OFFNews 19 октомври 2018 в 13:45 4979 0

Максим Минчев определи обвиненията срещу него като недоразумение

Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като недоразумение обвиненията на прокуратурата срещу него. 

По-рано днес стана ясно, че в съда е внесен обвинителен акт срещу Минчев. Малко по-късно от прокуратурата съобщиха, че шефът на БТА е разследван и срещу него са повдигнати обвинения за сключени две неизгодни сделки, от които са нанесени вреди на агенцията в размер на 93 584.64 лв. 

Предмет на сделките било предоставяне на реклама и информационни услуги от страна на БТА срещу извършена услуга за нуждите на агенцията - предоставяне на трапезна вода на цени, надвишаващи средните пазарни в пъти.

Минчев използва сайта на БТА, за да изрази личната си позиция по случая:

Става дума за огромно недоразумение, тъй като така наречената неизгодна сделка е осигурявала безплатно минерална вода за служителите и гостите на агенцията като бартер срещу реклама. По този договор никога не са били извършвани плащания и никога не са били изразходвани обществени средства.

Безплатно минерална вода има за всички даващи пресконференции в пресклуба на БТА, както и за отразяващите ги журналисти в залата.

Минчев е с мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен може да получи наказание от една до шест години „лишаване от свобода“ и, като съдът може да постанови лишаване от право да се заема определена обществена или държавна длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови