Лидл-България осъди ПИК заради публикации с неверни твърдения

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2018 в 12:04 21372 2

"Лидл България" осъди информационна агенция ПИК за нанесени неимуществени вреди, последвали от две онлайн публикации, които съдържат неверни твърдения.

Софийският районен съд осъжда ПИК да заплати на засегната страна обезщетение от 10 100 лв. заради две статии на медията от 2015 г., в които се твърди, че "Лидл" мами клиентите с фалшиви промоции.

От търговската верига твърдят, че в първата статия с използване на груб и провокативен език се посочва, че Лидл продължава да лъже "нагло" клиентите си с промоциите. Статията представя мнението на недоволна потребителка, взето от страницата на магазина във Фейбук. Коментарът е в смисъл, че „това е една от поредните злоупотреби във веригата, които заблуждават хора с измислени промоции и кресливи реклами, които имат за цел да прилапат българския потребител и после да опразнят джоба му докато се усети“.

От Лидл посочват пред съда, че втората публикация също съдържа непрофесионални и обидни квалификации, вменяващи противоправни действия и вина на фирмата, които вредят на търговската репутация на веригата.

Решението на Софийски районен съд не е обжалвано от ПИК.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5937

2

Fildan

08.01 2018 в 13:58

Браво и от мен! Сега трябва да се вземе пример и всички жълтини и измислени новини да си носят последствията!

8016

1

haricska

08.01 2018 в 13:53

Браво! Такива жълти медии трябва да се съдят до дупка. Всеки ден бълват огромна порция поръчкови статии, дано оттук нататък и други си потърсят правата!