Колкото и да се оплаква Цацаров, пак е в "Прас прес"

OFFNews 26 април 2017 в 09:52 9041 5

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Карикатуристът Христо Комарницки също беше замесен, макар и индиректно, в скандала за срещата между Сотир Цацаров, Сашо Дончев и Георги Гергов. Името на карикатуриста изплува още в първия ден на скандала, когато Цацаров разпитвал Дончев. 

"Аз бях поканен от главния прокурор преди две седмици, за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това нещо, че аз подкрепям "Да, България", какво е това, дето мойта телевизия BiT, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ, и разбира се в. "Сега" и Комарницки", разказа тогава Сашо Дончев. 

По думите на Дончев Цацаров не одобрявал как Комарницки го изобразява в карикатурите си. Днес карикатуристът разказа пред бТВ: „Нямам основание да не вярвам на тези думи на г-н Дончев, няма защо да си го измисля. Това е натиск, който съществува постоянно”.

Въпреки неодобрението на Цацаров обаче Комарницки обяви, че днес излиза третият брой на „Прас прес”, а на последната страница е карикатура именно на главния прокурор Сотир Цацаров. Темата е скандалният разговор в ЦУМ.

Карикатуристът уточни, че има два много важни въпроса, на които все още не е получил отговор: "Кой се е обадил в Нова телевизия, за да спрат карикатурите на Чавдар Николов и кой се е обадил в „Национална дистрибуция”, за да спрат разпространението на „Прас прес”.

Издателите на „Прас прес” са изпратили запитване до президента Румен Радев относно спряното разпространение на вестника още на 15 март, но все още не са получили отговор. „За сметка на това, на 7 април изпратихме на президента искане да се разсекрети стенограмата за КТБ (срещата при президента Росен Плевнелиев от 29 юни 2014 година, в която е обсъждана ситуацията с банката, преди тя да фалира) и получихме светкавичен отказ”, заяви Комарницки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

4

Red or Dead

26.04 2017 в 11:04

Абе стига пак сте надували спукани балони, на НИКОЙ не му дреме за....НПО..карикатури...що не трапосат и оная червенобузеста разградска сороспия......

11398

3

Badblood

26.04 2017 в 10:45

На Цацаров мястото му е при карикатурите, не в прокуратурата.

21272

2

Гароне

26.04 2017 в 10:14

Какво толкова се жалва - "Попал в газету".

10571

1

Hissarion

26.04 2017 в 10:10

Явно е, че има нужда от карикатурно списание в България, но за съжаление това е твърде профанизирано и идеологизирано, за да бъде полезно. Освен да можеш да рисуваш, трябва да имаш и някакви идеи.