Кметове преброиха едва 1800 души без ефирна телевизия

Мая Младенова 16 ноември 2013 в 19:38 5153 1

Телевизия
Телевизия

 

От стотици хиляди, броят на хората без ефирна цифрова телевизия се сви до 1800 души.

Изненадващо ниската цифра бе съобщена днес от министъра на транспорта Данаил Папазов в интервю за Дарик радио.

Оказа се, че министерството е възложило на кметовете на 393 селища без ефирен сигнал да преброят колко души точно не могат да гледат безплатна телевизия. И така, кметовете преброили 1800 засегнати, но преброяването продължава, уточни Папазов. Досега са се 0тчели кметовете на 110 селища с общо население 21 911 души.

Обработването и анализът на данните ще продължи края на ноември. Тогава, в зависимост от окончателния брой, ще бъдат обсъдени последващи действия на държавата, каза министър Папазов.

 „Български пощи” ЕАД е получило разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна. Това е нова пазарна ниша с цел разширяване на обхвата на дейност, генериране на потенциални нови приходи и уплътняване на ресурсите на дружеството, съобщи още той. От догодина ще се разшири и асортиментът, продаван в пощенските станции. Освен книги, както досега, ще се предлагат и тетрадки, учебници и други ученически пособия. Пред сключване е и договор на „Български пощи“ с Българския спортен тотализатор за предлагане на нови атрактивни услуги, каза в заключение министър Папазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!